Sportszemle — 2017/11/09 at 06:30

Sportszemle 2017.11.09.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A svéd NB I.-be jutott a kurd futballklub

Szombaton ért véget a svéd másodosztályú futballbajnokság: a Dalkurd FF feljutott az első osztályba. Hogy ez miért érdekes? Mert kurd a tulajdonos, kurdok a játékosok: gyakorlatilag a nem létező kurd válogatott lépett újabb szintet – most újoncként -, 13 év alatt a hetediket. 40 millió kurdot képviselnek Borlängében, a 40 ezres közép-svédországi kisvárosban.

Agonizáló súlyemelés, fenyegető NOB, lefejezett világbajnokság

Képzeljenek el egy olyan labdarúgó-világbajnokságot, amely előtt a FIFA kizárja a tornáról a brazilokat és a németeket. Vagy egy olyan úszó-világbajnokságot, amelyen a FINA nem engedi indulni az amerikai és az ausztrál válogatottat. Ezek a felvetések az abszurditás határát súrolják, pedig valami ehhez hasonló játszódik le a szemünk előtt a november 28-án kezdődő anaheimi súlyemelő-világbajnokság kapcsán.

Mányoki a Gibraltári-szoros átúszása után: „El kellett vennem a célból”

A zalaegerszegi óceánúszó pechje, de lehetősége is volt, hogy a jelenlegi mezőnyben ő a legerősebb. 4 óra 9 perc alatt az amerikai Zach Margolis társaságában sikeresen átúszta a Gibraltári-szorost Mányoki Attila ultraúszó, aki így már hat kihíváson túl van az Ocean’s Seven sorozatból, s a nyolcadik ember lehet a földön, aki mind a hét óceáni átkelőt meghódítja.

Úszás: Ők alkotják majd az olimpiai csapat gerincét – Sós – NSO

Szerdától szombatig Százhalombatta ad otthont az úszók rövid pályás országos bajnokságának. Bár lesznek távolmaradók, ettől függetlenül Sós Csaba kapitány számít néhány nagy ütközetre, melyek során külön figyelmet szentel az ifiknek, akik a tokiói olimpián az úszócsapat gerincét alkothatják majd.

Leekens: Fontos, hogy külföldre menjenek a futballisták

A magyar futballválogatott leendő szövetségi kapitánya, a belga Georges Leekens szerint az segítene a legtöbbet a magyar futballon, ha minél több futballista kipróbálná magát külföldön. “Magyarország nagyon szép hely, Budapesten jó élni, de arra fogom ösztönözni a játékosokat, hogy próbálják ki magukat más helyeken” – idézi Leekenst a belga Sport/Voetbalmagazine.

Fociban tilos, pólóban nem: 14 éves sportoló a felnőtt OB I-ben

Dömsödi Dalma a magyar női vízilabdasport egyik legnagyobb tehetsége.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.11.08.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close