Sportszemle — 2017/11/07 at 06:30

Sportszemle 2017.11.07.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A sivatag közepén is kitört a hokiláz

Bár a jégkorong 1920-ban még a nyári olimpia programjában szerepelt, alapvetően téli sport, amelynek kialakulása olyan földrajzi helyekhez köthető, ahol a szabadban lehetett űzni. A sportág őshazájában, Kanadában sem volt ez másképp, és száz éve, amikor megalakult a világ legjelentősebb bajnoksága, az NHL, négy kanadai csapat írt történelmet.

Új szabályokkal tennék gyorsabbá és látványosabbá a teniszt

Új szabályokkal csatáznak a következő nemzedék legjobb férfi teniszezői az U21-es ATP-világbajnokságon, amelyet keddtől szombatig rendeznek meg első alkalommal Milánóban. A nyolcfős tornán három nyert szettre mennek a meccsek, ám hat helyett csak négy gémig tart egy játszma, 3:3-nál pedig rövidítés következik.

Keszthelyi Vivien igazi klasszissal dolgozik együtt

Keszthelyi Vivien a nürburgringi 24 órás verseny győztesével, Christoph Miestől kap majd segítséget a következő szezonban. Alig néhány héttel a szezon befejezése után sem pihen Keszthelyi Vivien és csapata, így a korábbi terveknek megfelelően a 16 éves magyar pilóta gőzerővel készül a következő szezonra, ídta hírül a Team VRS.

Vízilabda: Súlyos következményei lesznek ennek – Märcz Tamás – NSO

Märcz Tamás, a férfi vízilabda szövetségi kapitánya a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt az olimpiai csapatlétszám-csökkentés várható hatásairól. Märcz Tamás a helyszínen tekintette meg az európai Szuperkupa-meccset (Fotó: Tumbász Hédi) A 2020-as tokiói olimpián már csak tizenegy tagú válogatottak vehetnek részt, ami sokkal több gondot okoz a keret kialakításánál, mint azt elsőre gondolnánk.

Három ünnepnapot kaphat a magyar sport

Egyet úgy általában, egyet a para-, egyet pedig a diáksport.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Magyar cég közreműködésével vezetik be a világranglistát az atlétikában

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség jövőre bevezeti a világranglistát, ami 2019-től a világbajnoki és olimpiai kvalifikáció alapjául is szolgál majd. A...

Close