Sportszemle — 2017/11/03 at 06:30

Sportszemle 2017.11.03.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A horvát gólkirály, aki nem kellett a válogatottba

Ha jól tudom, eredetileg Fradi-nevelés vagy, de még azelőtt Franciaországba igazoltál, hogy felnőtt meccset játszottál volna. Miért igazoltál külföldre ilyen korán? Édesapámnak nagyon jó barátja Nagy Antal, volt válogatott játékos, aki korábban Franciaországban játszott. Neki jó kapcsolatai voltak már akkor is, és kihozta egy akkor már menedzserként dolgozó volt csapattársát egy Fradi-edzésre.

Átúszott Európából Afrikába a zalaegerszegi izomgolyó

A hét óceáni szorost magában foglaló kihívásból már csak a brit-szigeteki van hátra Mányoki Attilának. A legelvetemültebb „mányokisták” reggel 8.30 óta frissítgették monitorjukon a Gibraltári-szoros hajóforgalmi térképét, ezen lehetett ugyanis követni zalaegerszegi ultraúszónk, Mányoki Attila úszását Európából Afrikába.

Bernd Storck: A magyarok álmai nem egyeztek meg a valósággal

A Westdeutsche Allgemeine Zeitung internetes kiadásában hosszabban nyilatkozott magyarországi munkájáról Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya. Azt mondta, hogy Magyarországon a futballal kapcsolatos vágyálmok nem voltak köszönőviszonyban a realitásokkal. Storck magyarországi bukása után a Bundesligában szeretne vezetőedzőként dolgozni. Mondanivalójának legfontosabb és legsúlyosabb állítása az volt, hogy a magyarok nagyon hamar elfelejtették a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság sikereit.

„Ez az U19-es csapat bárkivel sikerrel mérkőzne az NB I-ben”

A Budapest Honvéd és a Magyar Futball Akadémia tulajdonosa, George F. Hemingway szerint egyáltalán nem túlzás az állítása. Kedden a magyar labdarúgás legjobb U19-es klubcsapata – elvégre ők nyerték tavaly a bajnokságot – 8-0-ás vereségbe szaladt bele az FK Krasznodar hasonló korú fiataljai ellen az ifjúsági BL-ben.

Babos: Év közben azon gondolkodtam, miért is csinálom ezt

Babos Tímea a cseh Andrea Hlavackova oldalán, az elmúlt hétvégén egy nagyon magas színvonalú meccsen, három szettben győzte le Szingapúrban a Kiki Bertens, Johanna Larsson duót, ezzel az első magyar nő lett, aki teniszpárosban világbajnok tudott lenni. A csütörtökön rendezett évértékelő sajtótájékoztatón Babos Tímea elmondta: „Az egész vb egy hihetetlen nehéz és fárasztó hét volt.

Képviselő lett a Négysáncverseny bajnoka, államfő lehet az aranylab

Tavasszal még úgy készült, hogy ott lesz a 2018-as pjongcsangi olimpián, azonban a parlamenti választás sikere új irányba terelte Jakub Jandát. A csehek összetett világkupa- és Négysáncverseny-győztes síugrója úgy döntött, a november 19-i, wislai nyitányon búcsúzik el a közönségtől, s egy nappal később már a parlament első ülésszakán vesz részt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2017/44. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiac aktuális állásajánlataiból.

Close