Sportszemle — 2017/10/30 at 06:30

Sportszemle 2017.10.30.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Az NFL-nek csak akkor kellenek a nők, ha kihasználhatják őket

Hosszú éveken keresztül minden októberben rózsaszínbe öltözött az NFL, hogy így hívják fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre és a szűrővizsgálatok fontosságára. Meg persze azért, hogy a liga a maga felületes módján, szándékosan karcsúsított és rózsaszínre színezett ajándéktárgyakkal imponáljon a női közönségnek.

Egy tornát megszüntetne, egy másikat bővítene a FIFA

Inkább a klubfoci érdekei kerülhetnek előtérbe a válogatottak kárára.

Döbbenet: bridzsben van a legtöbb doppingeset

24.hu 2017. 10. 27. 12:54 Az olimpiai sportágak közül arányaiban a birkózás, az ökölvívás és a súlyemelés produkálta a legtöbb pozitív doppingmintát, de akadnak ennél furcsább dolgok is. Az insidethegames.biz, az ötkarikás sportágakkal foglalkozó internetes oldal pénteken tette közzé a 2016-os hivatalos, sportágakra bontott doppingadatait.

Itt légióskodnak, de tizedannyiból kenterbe vernek

A Magyarország területénél majdnem ötször kisebb Szlovénia egészen más utat követ a sportági sikerek felé. Egy korábbi riportból kiderült, hogy a szomszédaink sokkal jobban hisznek a testnevelés általános, a társadalom minden rétegére kiterjedő szerepében, és a befektetések egyenlőbb elosztásában, mint a kifejezetten állami célú sportfinanszírozásban.

A sokszínű Európa nyer, amikor Amerika eljön Londonba

Tizedik éve, 2007 óta látogat el minden évben az NFL, a világ legrangosabb és legjobb amerikai futball-bajnoksága az angol fővárosba, Londonba. Az extra utazás miatt a legtöbb csapat – ha bevallja, ha nem – a háta közepére sem kívánja ezeket a meccseket, de nekünk, európai fanatikusoknak ez szimpla lárifári.

Volt százmillióm, de már egy nyamvadt burgerre sincs pénzem

Amerikában a profiligák sportolói az átlagember szemeivel nézve felfoghatatlan összegeket keresnek. Jelenleg az NHL-ben a legjobban kereső játékos ebben a szezonban a Chicago Blackhawks két szupersztárja, Patrick Kane és Jonathan Toews, ők 13,8 millió dollárt tesznek zsebre fejenként.

Babos Tímea az első magyar női teniszvilágbajnok!

Babos Tímea a cseh Andrea Hlavácková oldalán megnyerte a szingapúri női tenisz-világbajnokságot, a döntőben szetthátrányból legyőzte a Kiki Bertens, Johanna Larsson holland, svéd kettőst. Babos az első magyar világbajnok teniszezőnő! Babos Tímea világbajnok lett!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Booking.com lett az UEFA szállásfoglaló partnere

A 4 évre szóló szerződés 10 tornát és több, mint 500 mérkőzést érint. Szurkolók milliói szervezik majd a szállásaikat és...

Close