Sportszemle — 2017/10/27 at 06:30

Sportszemle 2017.10.27.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Föl nem adtam volna, inkább beledöglök

1992. június 30-án Filutás Árpád 8 óra 36 perc tekerés után világcsúcstartóként szállt le a kerékpárjáról. A stéherezésben kiemelkedő kerékpáros nemzetközi szinten is ismert versenyző volt. Úgy tartották róla, világbajnok is lehetett volna, ha nem ide születik. – Mi van, apukám? – Csak jöttem edzeni. – Jó formában vagy?

Péterfalvi Attila: A napnál is világosabb, hogy a tao közpénz

A napnál is világosabb, hogy a tao közpénz – fejezte ki egyértelműen lapunk kérdésére Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szakmai véleményét azzal kapcsolatban, hogy a Kúria szerdai ítéletében helybenhagyta azt a 2017 tavaszán kelt másodfokú bírósági ítéletet, amely arra kötelezte a Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM) és az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), hogy tegyék megismerhetővé: mely cégek és mekkora mértékben adtak taotámogatásokat hazai sportegyesületeknek.

Sallói István: Magyarországon a labdarúgó az ingyenélő szinonímája

A Heti Válasz készített interjút a 13-szoros magyar válogatott Sallói Istvánnal. Az 51 éves korábbi futballista és sportvezető 2010 óta szakértőként dolgozik egy tévécsatornánál, Dárdai Pál irányítása alatt pedig a magyar válogatott stábjában is szerepet kapott. Sallói szerint el kell döntenünk, hogy a klubfocit vagy a nemzeti csapatot tekintjük fontosabbnak.

Kép: ilyen lesz a 2018-as világbajnokság hivatalos labdája – NSO

Kiszivárgott a 2018-as labdarúgó-világbajnokság hivatalos labdája, amely a footyheadlines.com képei alapján leginkább az 1974-es tornán használt labdára hasonlít majd. Az oroszországi viadal labdája az Adidas Telstar 18 nevet viseli majd. Íme, a 2018-as vb labdája: Ilyen volt az 1974-es torna labdája:

Eltüntetnék a legmocskosabb súlyemelő kategóriát az olimpiáról

A rengeteg doppingügy miatt felmerült, hogy a súlyemelést kidobják az olimpiai programból. 2020-ban még ott lesz, de elég sok változtatást vezetnek be Rióhoz képest. Néhány új szabályról már döntöttek, párról pedig még tárgyalnak. A tervek szerint ezentúl már nem rendeznek A és B csoportot (az utóbbiban szerepeltek a gyengébb emelők), a legjobb 14 együtt fog versenyezni, új súlycsoportokra is lehet számítani.

Albert herceggel együtt lettem teqball-függő Monacóban

A 2013 óta divatban lévő teqball a monacói Sportelen is óriási sikert aratott. A portugál-francia bemutatómeccs után a világsztár futballisták mindegyike arról beszélt, hogy függőséget okoz a játék, amely már most annyira népszerű, hogy a nemzetközi szövetség (FITEQ) Európa-bajnokságot és világbajnokságot akar rendezni. Az október 23-26.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

F1: a következő szezontól már élőben streamelnék a versenyeket

A Forma 1 dolgozik a futamok élő online közvetítésén. A streamelést házon belül oldanák meg, a digitális tartalmaik bővítése a...

Close