autósport, Sportmarketing — 2017/10/26 at 13:53

F1: a következő szezontól már élőben streamelnék a versenyeket

by

A Forma 1 dolgozik a futamok élő online közvetítésén. A streamelést házon belül oldanák meg, a digitális tartalmaik bővítése a cél.

Amióta a Liberty Media megvásárolta a Forma 1-et Bernie Ecclestone-tól, sokkal nagyobb figyelmet fordít a sorozat vezetősége a szurkolók kiszolgálására. Az online közvetítés is ennek az egyik eleme, hiszen az F1 rajongói így kényelmesen, akár a mobileszközükön is követhetnék az eseményeket.

Sean Bratches, a Forma 1 kereskedelmi ügyekért felelős vezetője elmondta, hogy a versenyhétvégéken túlmutató tartalommal szeretnék kiszolgálni a szurkolókat. A futamok élő közvetítése mellett így például a kulisszák mögé betekintő műsorokat is terveznek. Szintén a szurkolók kegyeit keresnék a helyi viszonyokhoz való alkalmazkodással, így odafigyelnének olyan apróságokra is, hogy például az Egyesült Államokban mérföld/órában mutassák a sebességet.

A Liberty Media elsősorban házon belül szeretné megoldani a streamelést, de arra szintén nyitottak, hogy más szolgáltatókon keresztül is eljuttassák a közvetítéseket a nézőkhöz. Ennek érdekében tárgyalásokat folytatnak például a Netflix-szel is.

Sean Bratches, a Forma 1 kereskedelmi ügyekért felelős vezetője

Arra azonban kínosan ügyelnek az F1 vezető, hogy az élő streamekkel ne teremtsenek versenytársat a náluk sok pénzt elköltő televíziós társaságoknak. A futamok online közvetítését így csak olyan országokban vezetik majd be, ahol azt a jogdíj szerződések lehetővé teszik. Emiatt nagy valószínűséggel a brit szurkolók számára nem lenne elérhető a szolgáltatás, mert a Sky fizetős tévécsatorna kizárólagos jogokkal rendelkezik az F1-futamok közvetítésére.

Forrás: autosport.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.10.26.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close