Sportszemle — 2017/10/24 at 06:30

Sportszemle 2017.10.24.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Átadták a megújuló Testnevelési Egyetem első új épületét

Átadták a Testnevelési Egyetem (TE) Sport-táplálkozástudományi Központját, amely a megújuló felsőoktatási intézmény első befejezett rekonstrukciója. A volt Sportkórház területén, az épületbejárással egybekötött pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, a 310 négyzetméter alapterületű, a legmodernebb műszerparkkal és labortechnológiával felszerelt nemzetközi szintű létesítmény nem csak Magyarországon hiánypótló. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár emlékeztetett rá, hogy a táplálkozástudomány a sportorvoslás egyik leggyorsabban fejlődő ága.

Kreatív Online – Így készültek az 1992-es barcelonai olimpiára a magyar sportolólányok

Néhány nap, és kezdődik a huszonötödik. Természetesen a XXV., a barcelonai nyári olimpiáról van szó. Az utazókeret tagjaival beszélgettünk palacsintákról, divatról, sminkről, frizuráról, fiúkról – ahogy lányok között illik. Egy szót sem az esélyekről, a sportról. Vagy csak nagyon keveset. Stefanek Gertrúd vívó: A kevés is lehet elég Mindig ügyelek arra, hogy üde és friss legyek.

Miért lubickol dollármilliárdokban az NBA?

Leslie Alexander elég jó üzletet csinált. 1993-ban 85 millió dollárért vette meg a Houston Rockets csapatát, amit pár hete több mint 25-szörös haszonnal adott el Tilman Fertitta, houstoni milliárdosnak. A vételár 2,2 milliárd dollár volt és ennyi pénzt korábban NBA klubért még soha senki nem…

Kézilabda: 12 csapatos elitbajnokság lesz a férfi BL-ből – NSO

Előállt új reformtervével az Európa Kézilabda Szövetség (EHF), amely 2020-tól megújítja és átszervezi a női és a férfi kupasorozatokat. 2020-tól 12 csapatos lesz a férfi BL-mezőny (Fotó: EHF) Az EHF hosszabb ideje dolgozott egy olyan reformtervezeten, amely a mostaninál sokkal zártabb rendszerben játszatná a legjobb európai klubokat.

Óriási megtiszteltetés érte Baji Balázst

Az Európai Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába választották

Szkennerügy: tavaly még nem volt komoly akarat a megállapodásra

Csütörtök este Kubatov Gábor kiírta a Facebookra, hogy megállapodott azokkal a Fradi-ultrákkal, akik az új stadionba nem voltak hajlandó betenni a lábukat. A Debrecen elleni november 4-i hazai meccsen már újra ott lesznek a lelátón. A hír biztossá vált, miután a Fradi-tábor előénekese, kápója, Hamberger Ádám is ezt posztolta a Facebookon.

Budapest rendezné a legszínvonalasabb birkózó-vébét

Párizs magasra tette a lécet.

Falmászás az olimpián: mintha 110 gátat futna egy maratonista

Öt, a fiatalok körében népszerű és látványos sportág kap egyszeri szereplési lehetőséget a rendező ország javaslatára a 2020-as olimpián. Kissé szubjektíven nézve a tokiói bemutatkozók közül a falmászás esete a legérdekesebb, a versenykörülmények között sportmászás néven futó sportágnak temérdek amatőr, szabadidejében a mászótermi falakat és természetes sziklákat koptató követője van hazánkban.

Szalma László: „A mai napig nem tudom megemészteni a történteket” –

Szabadtéren és fedett pályán elért eredményei egyaránt tovább élnek, mint Bob Beamon világcsúcsa. A távolugrás magyar rekordere, az utolsó ugrások nagymestere, Szalma László október 27-én lesz 60 éves. Ahogyan az egykori atléta fogalmazott, az első hatvan év rendben volt. Született: 1957.

Az 1956-os olimpia lett a magyar sport Trianonja

Kész csoda, hogy a körülmények ellenére kilenc aranyérmet szereztek a magyarok az 1956-os melbourne-i olimpián – erről Hencsei Pál sporttörténész, olimpiakutató beszélt az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. Felidézte: az 1956-os olimpiára rányomta a bélyegét a politika, a magyar forradalom melletti szolidaritás jegyében lemondta a részvételt Hollandia, Svájc és Spanyolország, a szuezi válság miatt pedig Egyiptom, Irak és Libanon lépett vissza tiltakozásul, a magyar sportolók azonban részt vettek a játékokon.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Nascar mindent tudni akar az időjárásról

A versenyszervezés és a szurkolói élmény miatt. Az IBM tulajdonában lévő céggel kötöttek szerződést, hogy monitorozza az adatokat és készítsen...

Close