Sportszemle — 2017/10/20 at 06:30

Sportszemle 2017.10.20.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


„Szeretem nézni, ahogy játszol!” – szülők a sportpálya szélén – NSO

Vitathatatlan, hogy a szülők kulcsszereplők gyermekük sportpályafutásában. Befolyásuk különösen erős lehet versenyhelyzetben, hiszen ilyenkor viselkedésükkel azonnali visszajelzést adnak gyermekük pályán mutatott teljesítményére. Gyakran előfordul azonban, hogy ezzel nemhogy segítenék, inkább hátráltatják csemetéiket. Cikkünkben arra keressük a választ, vajon melyek azok a szülői magatartásformák, amik pozitívan befolyásolják az ifjú sportolókat, fokozva ezzel teljesítményüket és a játék örömét.

Doppingolt kutyákat találtak a világ legnehezebb szánhúzó versenyén

Kutyákat doppingolhattak a világ legnehezebbnek tartott kutyaszánversenyén, az alaszkai Iditarodon. Az 1973 óta rendezett verseny történetében először mutattak ki több kutyánál is egy morfinhoz hasonló vegyületet. A kutyákat a márciusi verseny végén, 1600 kilométer megtétele után ellenőrizték, hat órával a befutók után, de csak most hozták nyilvánosságra az eredményeket.

László Csaba: előbb új sportigazgató kell, nem szabad kísérletezni

László Csaba szerint az új sportigazgató megtalálásának elsőbbséget kell élveznie a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának kinevezésével szemben. A legutóbb a DAC-ot irányító szakvezető neve is felmerült a médiában, mint lehetséges kapitányjelölt.

Szektorlabda: magyar rendezés, magyar esélyek – NSO

Hazánkban, Lakitelken kerül sor a VIII. szektorlabda Európa-bajnokság küzdelmeire – csapatban, egyéniben és párosban is. Az ünnepélyes megnyitó október 21-én szombaton 9 órakor lesz, s 10 órától már beindul a nagyüzem, amely aznap 18 óráig tart. Vasárnap hasonló lesz a játék időtartama, míg 23-án, hétfőn a döntőket rendezik.

A magyar csodagyerekkel párosozik Pesten Steve Davis

A nyolcvanas évek hatszoros világbajnok sznúkerlegendája legújabb trükkjeit is elhozza a II. Magyar Snooker Gálára október 23-án a pesti Gerevich csarnokba. Párospartnere a tízéves Révész Bulcsú lesz. Emelték a tétet az október 23-ai, budapesti II.

Vajon mit csinált Bernd Storck, mint sportigazgató?

Bernd Storck teljesítményét érdemes sokkal árnyaltabban megítélni annál, mint ahogy azt a két véglet, a válogatott 2016-os Európa-bajnoki szereplése, illetve az azóta megélt andorrai történelmi vereség (1-0), netán a kényszerű fiatalítás kudarca mutatja.

Ferencváros: megvan a megegyezés, visszatér a tábor – NSO

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a ferencvárosi klubvezetőség megegyezett a csapat szurkolótáborával, amely a hosszú bojkott után visszatér a stadionba. Megegyezett egymással a ferencvárosi klubvezetés és szurkolótábor „Megegyeztünk! A Ferencváros tábora 2017. 11. 4-én, a Debrecen ellen visszatér. Részletek szerdán. Ferencváros!” – írta Kubatov Gábor a Facebook-oldalára.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Még mindig kevesen szeretnének olimpiát rendezni, így a NOB tovább ésszerűsít

A 2026-os téli olimpia pályázati folyamata a korábbiaknál jóval rövidebb és olcsóbb lesz. A legnagyobb változást pedig az jelenti, hogy...

Close