Sportszemle — 2017/10/18 at 06:30

Sportszemle 2017.10.18.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Válogatott: „Elveszett a hit” – így indokolta Csányi az MLSZ döntés

Csányi Sándor szerint Bernd Storck körül elfogyott a levegő (Fotó: Szabó Miklós) – Hogyan született meg a döntés? – Az Andorra elleni mérkőzés után azt mondtuk az elnökség tagjaival, mindenki megérdemel egy második esélyt, különösen az, aki sokat, és másoknál nagyobb sikerrel dolgozott.

Miért vesz valaki felsálat, ha már csak desszert kell?

Minden idők egyik legmozgalmasabb nyarán van túl az NBA. Tucatnyi meghatározó játékos, All-Star és szupersztár cserélt csapatot nyáron, miközben debütálásra készül a 2010-es évek legerősebbnek tűnő újonc korosztálya. Az NBA a 90-es óta nem volt ennyire izgalmas, a Golden State Warriors jó úton jár, hogy a Jordan-féle Chicago Bulls trónjára törjön, miközben a ligába ömlő dollármillióknak köszönhetően egyre-másra épülnek a három sztárjátékosra alapozó szupercsapatok.

Elképesztő újítások a jövő évi Tour de France útvonalában

Több meglepetést, közte egy mindössze 65 kilométeres szakaszt is tartalmaz a jövő évi francia országúti kerékpáros körverseny, a Tour de France kedden nyilvánosságra hozott útvonala.

A nyolcadik utas: Mányoki Attila, aki ezúttal Afrikába úszik át Európából

Ritkán szerepel a médiában Mányoki Attila, akiről legutóbb lapunk is akkor adott hírt, amikor tavasszal Új-Zélandon átúszta az ország két legjelentősebb szigetét elválasztó Cook-szorost. „Hat évet öregedett néhány hét alatt” – hirdettük róla akkor szalagcímben, ami igaz is volt: élettani adataiból az orvos akkor kiderítette, az embert próbáló fizikai teljesítmény mindent kivett az apró férfiból, aki viszont nem hátrál meg, támadást indít az Ocean’s Seven neki utolsó előtti állomása, a Gibraltári-szoros ellen.

Kézilabda: Pérez Carlos képezi a jövő átlövőit Veszprémben

A nyáron visszatért Veszprémbe, és nagy elánnal vetette magát a klub munkájába a 45 esztendős Pérez Carlos. Az elmúlt két évtized legjelentősebb hazai kézilabdázóinak egyike a négyéves katari kitérőt követően utánpótlásedzőként szerződött korábbi klubjához, amelynek színeiben tizenhat esztendőn át szerepelt. Bruckner Vince Tizenkétszeres magyar bajnok, kétszeres olimpiai negyedik helyezett, itthon négyszer választották az év kézilabdázójának.

Kisorsolták a világbajnoki pótselejtezők párosítását

Kedden kora délután tartották a 2018-as világbajnoki selejtezők európai pótselejtezőinek sorsolását Zürichben, a mexikói tévésztár Vanessa Huppenkothen, illetve Fernando Hierro közreműködésével. A sorsoláson a kilenc európai selejtezőcsoport második helyezett csapatai vettek részt, leszámítva a legrosszabb helyen rangsorolt szlovák válogatottat. A nyolc csapat közül csak négy lehet ott a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, a továbbjutás párosmérkőzéseken dől el, oda-visszavágós alapon.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.10.17.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close