labdarúgás, Sportmarketing — 2017/10/16 at 17:24

Ha már menniük kell a régi székeknek az Ajax stadionjából, akkor szolgáljanak jó célokat

by

21 év után lecserélik az Amsterdam ArenA székeit. A régieket a klub alapítványa javára megvehetik a szurkolók, eladományozzák, vagy újrahasznosítják.

Az Ajax szurkolói igazából sohasem értették, hogy kedvenc csapatuk stadionjában miért pompáznak az ülések narancssárga, zöld, kék, fehér és piros színekben, amikor a klub színei a piros és a fehér. Régi álmuk válik valóra azzal, hogy lecserélik az Amsterdam ArenA székeit és csak az utóbbi két szín marad.

Az Amsterdam ArenA a régi széksorokkal

A régi ülések 21 évig szolgáltak, de nem mennek a szeméttelepre, hanem új életet kezdenek. A legjobb állapotban lévők közül 7 ezer alacsonyabb osztályú holland klubokhoz, vagy Suriname-ba és Curaçaóra kerül.

Régi Ajax szék fa lábbal

A többi széket hazavihetik a szurkolók, a klub információ alapján, akár 40 ezer igénylést is ki tudnak szolgálni. Arra sajnos nincs lehetőség, hogy mindenki a bérletéhez szóló ülést szerezhesse meg, de választhatnak a piros, a narancssárga és a kék szín közül. A rendeléseket leadhatják az Ajax webshopján keresztül, vagy október 23-tól a klub szurkolói boltjában is.

A legolcsóbban úgy juthatnak régi székhez a szurkolók, ha csak a műanyag ülést kérik, az Ahrend bútorgyár által tervezett, dizájnos fa vagy fém lábbal ellátott verzió már drágább. Persze a klub nem nyerészkedni próbál, az összes bevétel az Ajax Alapítványnak megy, amely hátrányos helyzetű amszterdami fiatalokon segít.

Régi Ajax szék fém lábbal

Szintén jótékony célokat fognak szolgálni azok a székek, amelyeket a klub legendái látnak el aláírásukkal és a későbbiekben elárvereznek.

A rosszabb állapotban lévő székeket is igyekeznek újrahasznosítani. Az összetételük miatt egy az egyben nem lehet új üléseket gyártani belőlük a stadionokba, de például a polipropilén feldolgozva használható a 3D-nyomtatókban.

Folyamatosan cserélik ki az Amsterdam ArenA régi széksorait

Az Amsterdam Arena 53 ezer ülését az előző bajnokság téli szünetében kezdték el lecserélni és a mérkőzések, rendezvények között folyamatosan haladnak a munkálatokkal. Az utolsó adag széket az idei bajnokság téli szünetében szerelik át.

Forrás: amsterdamarena.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.10.16.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close