Sportszemle — 2017/10/13 at 06:30

Sportszemle 2017.10.13.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Budapest egy lépéssel közelebb került a 2023-as vb-rendezéshez

Nagyot nőttek Budapest esélyei a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésére, miután a nemzetközi szövetség alelnöke bejelentette, a lehetséges afrikai pályázók várnának még két évet, hogy megfelelően felkészülhessenek egy esetleges sikeres pályázatra. Az Insidethegames című oldalon olvasható hír szerint a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kameruni alelnöke, Hamad Malboum Kalkaba úgy nyilatkozott, hogy a vb-rendezésre alkalmas afrikai országok leghamarabb a 2025-ös eseményt pályázzák meg.

„Nem járhat egy világversenyen azon az eszed, hogy esetleg újra földrengés lesz”

A múlt havi mexikói földrengés miatt elhalasztott paraúszó- és -erőemelő-világbajnokság új időpontot kapott (november 27.-december 7.), ám a helyszín nem változik, holott – miként megírtuk – hazánk is jelentkezett beugrónak. Úszóink újraírt edzéstervekkel és megváltoztatott formaidőzítéssel készülnek, kiegészülve a tavalyi paralimpia bajnokával, Tóth Tamással, aki fura módon nyertese lett a megváltozott helyzetnek, mivel vállsérülése miatt az eredeti időpontban nem utazott volna.

Hertha: Nincs menedzserem, aki intézkedjen – Dárdai a Bayernről – N

Dárdai Pál, a német élvonalbeli Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője fiáról, ifjabb Dárdai Pálról és a Bayern Münchenről is beszélt a Bildnek adott interjúban. Dárdai Pál szerint lépésről lépésre kell haladni (Fotó: AFP) Mint ismert, nemrégiben távozott Carlo Ancelotti a Bayern München kispadjáról, némi huzavona után a klub régi-új trénerét, Jupp Heynckest nevezték ki utódjának a szezon végéig.

EU-szabályozás: az autóverseny-baleseteknél is rendőrt kell hívni

Teljesen értelmezhetetlen szintre lépett egy EU-szabályozás tervezete, amit még egy 2014 szeptemberi bírósági ítélet alapján, az úgynevezett VNUK-ügyben hoztak. Az új szabályozás értelmében minden motorral hajtott, személyszállításra alkalmas eszközre kötelező lesz harmadik félnél biztosítást kötni az EU 27 tagállamában, beleértve a traktorokat, a fűnyíró traktorokat és a versenyautókat is.

Nem lesznek üresek a lelátók a nyári futball vb-n

Az első értékesítési szakasz zárultáig csaknem 3,5 millió jegyigénylés érkezett be a jövő évi oroszországi világbajnokságra a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA). A FIFA csütörtöki tájékoztatása szerint 300 ezer szurkoló jelentkezett be a döntőre, míg a nyitómérkőzést 150 ezren szeretnék a helyszínen látni. A vb-belépők ára 90 és 920 euró között (28 ezer-285 ezer forint) mozog.

A cikk, amit Orbán Viktornak és Csányi Sándornak el kell olvasnia

2011 augusztusában az akkor még Egervári Sándor vezette magyar válogatott barátságos meccsen fogadta Izlandot. A találkozó nem mozgatta meg túlságosan a hazai közvéleményt, mindössze tízezer néző látogatott ki a Puskás Ferenc stadionba, ahol a mieink simán, 4-0-ra lelépték ellenfelüket. Az eredmény a papírformát mutatta: a világranglistán akkor 45.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A klubok üzleti gondolkodásának fejlesztését segíti az Euroleague Basketball

Egyedi kezdeményezést indított  az Euroleague Basketball. Az európai profi sportligák közül elsőként hozott létre olyan tagozatot a szervezeten belül, amely...

Close