Sportszemle — 2017/10/12 at 06:30

Sportszemle 2017.10.12.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Csipet teszünk a kutyáinkba, rakjunk a sportolókba is

Egy brit sportvezető szerint elég könnyen kezelhető lenne a doppingkérdés. Mike Mills véletlenszerűen ismétlődő tesztek helyet sportolókba beültetett mikrocsipekkel monitorozná a tiltott szereket. Az ötletnek azért vannak gyenge pontjai. „Csipet teszünk a kutyáinkba. Felkészültek vagyunk vagyunk erre, és nem tűnik úgy, hogy károsodnának ettől a kutyák. Akkor tehát mi miért nem ültetünk be magunkba?”

Valami nem stimmel: a női röpisek nem akarnak válogatottak lenni

A magyar női röplabdázás évtizedek óta nem látott magasságban jár. Márciusban tizennyolc év után negyeddöntőt játszhatott a második számú európai kupasorozatban, a CEV-kupában egyik klubcsapatunk, a Békéscsaba, a szeptemberi Európa-bajnokságon pedig 2015 után megint ott volt a válogatott, ez 1987-ben sikerült utoljára.

Ahelyett, hogy izlandi csodát emlegetnénk, inkább vegyünk példát róluk!

Izland a legkisebb népességű országként kvalifikálta magát az oroszországi focivébére, ezzel is bizonyítva, szó sincs egynyári csodáról. Miközben a mostani csapat tele van légiósokkal, Izlandon a fiatalok egész évben focizhatnak a fűtött csarnokokban, és még a legkisebbekkel is UEFA B licences edzők dolgoznak.

Ez az ábra sokat elárul a román bajnokságról

Sorozatunk harmadik részében a román bajnokságot vizsgáljuk meg közelebbről. Az eddig eltelt 13 fordulóban 216 gól esett és 29 piros lap került kiosztásra. A 2016-17-es szezonban a helyszíni átlagos nézőszám 2977 fő volt. A román bajnokság küzdelmeiben 14 csapat vesz részt.A legjobb eladást a…

„Életcsoporttól” a fakó kilencesig – válogatottunk a vb-térképen –

Magyarországon kívül csak nyolc európai labdarúgó-válogatottnak nem sikerült pontot szereznie erősebb kalapból érkező ellenféltől a 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtezői során – egyebek mellett erre a megállapításra jutottunk, miközben azt vizsgáltuk, a kontinens 54 válogatottja közül melyiknek sikerült átlépnie saját árnyékát (avagy kitörnie a neki kijelölt sorsolási „kalapból”), és melyiknek nem a több mint egy éven át zajló mérkőzéssorozat végére.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2017/41. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiac aktuális állásajánlataiból.

Close