Sportszemle — 2017/10/09 at 06:30

Sportszemle 2017.10.09.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Wladár Sándor: Az úszósport ne a balhékról szóljon

Wladár Sándor, az 1980-as moszkvai olimpia hátúszó bajnoka lett szeptember 24-én a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Az új elnök a balhék után megnyugvást ígér és azt tartja legfontosabb céljának, hogy a fiatal tehetségeket megőrizze az úszósport számára. Wladár szeretne a vízilabdázókéhoz hasonló támogatást, csodálja Hosszú Katinka és férje edzésmódszereit, de megengedhetetlennek tartja, hogy a legnagyobb tehetségeknek nincs pénzük buszbérletre vagy éppen orvosi vizsgálatokra.

Ahol semmi sem drága – ilyen a szkopjei kézilabdaélet – NSO

Sok európai „kézilabdás” nagyvárost ismerünk, de bőven van példa arra is, hogy kisvárosból érkezik a sportág trónjára egy-egy klubcsapat. Hasonlót szerencsére a magyar mezőnyben is találunk, de arra már kevesebb példa akad, hogy a női és a férfiszakágban egyaránt a csúcsra, vagy annak közvetlen közelébe jutottak volna egyazon kisváros csapatai.

A kesztyű mondja meg, ha nagy a baj

Speciális, biometrikus adatokat rögzítő és továbbító kesztyűket kapnak az F1-pilóták a 2018-as szezontól kezdve.

Lionel Messiék árnyékában a magyarokon ámul a világ

A Barcelona legendás stadionjától, a Nou Camptól bő kétszáz méterre egy magyar házaspáré a város, az ország, de talán Európa egyik legkülönlegesebb étterme, a Futballárium. Beke Erika és Büki Péter Magyarországot, a barátokat és a biztonságot hátra hagyva döntöttek úgy 2013-ban, hogy lesz, ami lesz, megvalósítják életük álmát: egyedi éttermet nyitnak a nagyvilág sportszeretőinek.

A Serie A a magyar labdarúgók igazi játékostemetője

A magyar válogatott labdarúgó, Nagy Ádám az idei szezonban még nem kapott lehetőséget bajnoki mérkőzésen az olasz élvonalbeli Bolognában, a mellőzésének az okaira egy korábbi cikkünkben kerestük a választ. Ennek apropóján ezúttal azt vizsgáltuk, hogy vajon az elmúlt tíz, tizenöt évben Olaszországban megfordult magyar labdarúgók milyen karriert futottak be, mit jelentett számukra az olasz meló.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez már nem csak játék

Miről szól a sport? Csak szórakozás, egy csúcsra járatott üzleti termék? Vagy több ennél? Mennyire kell a sportnak beleszólni a...

Close