Sportszemle — 2017/10/05 at 06:30

Sportszemle 2017.10.05.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Az NBA felrúg egy 67 éves hagyományt

Az NBA megújítja az All Star-gálákat, 1951 óta először nem rendeznek majd Kelet-Nyugat-mérkőzést 2018-ban. Az All Star-meccsen eddig mindig a keleti és a nyugati konferencia csapataiból válogattak ki egy-egy csapatra való játékost. Ezentúl viszont úgy állítják össze a válogatottakat, ahogy az utcai játéknál szokás, A keretbe viszont ugyanúgy kerülhet be 24 játékos ahogy eddig.

Magyar játékos is van a legtehetségesebb fiatal labdarúgók listáján

Szoboszlai Dominiket a Real Madrid sztárjához, Toni Krooshoz hasonlítják.

Az angol élklubok stadionnyi összeget költenek sérültjeikre

A kívülállóknak talán nem egyértelmű, de egy játékos bérének kiszámításánál minden futballklubnak figyelembe kell vennie, ha az illető sérülések miatt kiesik egy időre. Márpedig ez óriási tehertétel: a brit biztosítási és kockázatkezelési cég, a Jardine Lloyd Thompson Group (JLT) számításai alapján a Premier League csapatai a 2016-2017-es idényben 177 millió fontot (62,3 milliárd forint) fizettek ki azokra a játékpercekre, amelyeket a maródi játékosok a pályán kívül töltöttek el.

Harminc éve nem volt ilyen az NB I-ben

A DVSC honlapjának beszámolója szerint úgynevezett kettős rangadót rendeznek Debrecenben, vagyis két mérkőzésre is sor kerül a magyar élvonalban egy nap alatt. Október 21-én először 15.30 órától a Debrecen-Haladás, majd 18 órától a Diósgyőr-Budapest Honvéd bajnoki összecsapást tekinthetik meg a nézők a Negyerdei Stadionban, a jegyek és bérletek mindkét mérkőzésre érvényesek lesznek.

Indul a világ legértékesebb jégkorongligája!

Rekord magas fizetési sapkával és 31 csapattal indul az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL 2017-18-as alapszakasza. Új mezbeszállítója van a ligának, amely ezért a jogért a dupláját fizeti, mint amennyit az elődje adott. A Vegas Golden Knights pedig harmincegyedik csapatként csatlakozik a…

„A bajnok Újpestben 70 ezret kerestem, ma az NB III-ban lehet száze

Az újpesti nevelésű, utánpótlás-válogatottságig és a felnőtt válogatott keretéig jutó csatár, Terjék Lajos kisebb megszakítással, 12 éves ciprusi légióskodás után hagyott fel a nyáron a futballal, és lett szeptemberben az NB II-es Dorog sportigazgatója (mint arról néhány hete beszámoltunk).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.10.04.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close