Sportszemle — 2017/10/02 at 06:30

Sportszemle 2017.10.02.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A módszer, ami új szintre emelheti a felkészülést az élsportban

Nem lovaglással, nem is lovasterápiával, hanem egy Magyarországon meglehetősen új módszerrel, a személyiségfejlesztő lovastréninggel tökéletesíthetik felkészülésüket az élsportolók. A foglalkozásokat természetesen bárki kipróbálhatja, aki úgy érzi, élete valamely területén változatásra, fejlődésre szorul. A szisztéma kitalálói és fejlesztői azért a lovakat választották, mert ez az az állat, amelyik a legtisztább és legőszintébb visszajelzést tudja adni az ember állapotáról az adott pillanatban.

Egy döntés, ami az egész jégkorongot rossz irányba viszi

Egy döntés, ami az egész jégkorongot rossz irányba viszi – A hokiszurkolók nem láthatják majd az olimpián a legnagyobb sztárokat, mert az NHL-játékosokat letiltották a szereplésről. Az érintettek dönthetnek úgy, hogy sztrájkolnak, de az egész sportág is megtorpanhat. Mi áll a döntés hátterében?

Ez az ábra sokat elárul a magyar bajnokságról

Nemcsak Magyarországon, de a környező országokban is lezárult a nyári átigazolási piac, így a tavalyi évhez hasonlóan idén is végignézzük, hogy a hazai, illetve a régió bajnokságaiban melyik játékosért adták a legtöbb pénzt, kik a legértékesebb labdarúgók és hol áll a bajnokság az UEFA…

Az államtitkár úgy látja, a taó kritikája nem fontos

Nyáron hatodik születésnapját ünnepelte a taó. A 2011. július 1-je óta működő rendszer lényege, hogy a vállalkozások a társasági adójukból levonható összeggel támogathatják a látványsportágakat (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong, röplabda). Az adórendszer alapfilozófiája konstruktív: a sportot az általános kultúra részévé tenni, emellett a piaci és a sportági szféra szereplőit közös nevezőre hozni.

„Könnyű egy sikeres nőt támogatni” – edzők és tanítványok, akik egy

A magánéletük csak rájuk tartozik, még akkor is, ha a sport miatt reflektorfénybe kerül. Edzők és tanítványok, akik egy párt alkotnak, edzők, akiknek könnyű egy sikeres tanítványt támogatni, és tanítványok, akiknek párjuk a pálya szélén is biztonságérzetet, önbecsülést, pozitív önértékelést adhat a kritikus pillanatokban.

A magyar sportolónak nem előny, extra nyomás a hazai pálya

Az utóbbi időben több olyan világeseménynek is Magyarország adott otthont, ahol a sportolóink mögött nagyszámú, odaadó, hálás és lelkes közönség állt. A magyar sportolók közül viszont nem mindenki teljesített úgy, ahogy azt elvárták tőle. Az úszó vb-n Hosszú Katinka, Cseh László, Verrasztó Dávid megfelelt a szakma és a közönség elvárásának, míg Milák Kristóf és a 4×100-as gyorsváltó berobbant a köztudatba.

A pénz is mozgatja a kényszer szülte sportrendező-házasságokat

Ami néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt, az mára valósággá vált. A férfi kosárlabda-Eb-t négy ország négy városa rendezi, a 2020-as labdarúgó-Eb-nek 13 európai város ad otthont. Az egyre jobban hízó és gigantikusra növekedő labdajátéksportok világversenyeit egyre kevesebb ország (lesz) képes egyedül megrendezni.

Dénes Ferenc: Amikor az állam focizni akar

Néhány alapvetés A sportiparban hivatásos sportolók maguk rendelkeznek minden sporttevékenységük végzéséhez kapcsolódó jogokkal. A futballisták egy versenyrendszerben azonban csak egy csapat tagjaként tudnak szerepelni, ennek érdekében a csapatot működtető sportszervezet meghatározott időtartamra szerződést köt a kiválasztott, szerződéssel nem rendelkező játékossal ( igazolás).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

eSport múlt, jelen, jövő

Mi is többször foglalkoztunk a témával, és az Internet Hungary konferencián számos szakértő, köztük több szerkesztőnk mutatta be, hogy mi...

Close