Sportszemle — 2017/08/30 at 06:30

Sportszemle 2017.08.30.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Sós Csaba: Az öt aranyat hozó csodát húsz évre el lehet felejteni

Az indianapolisi ifjúsági úszó-világbajnokságon a magyar válogatott öt arany-, nyolc ezüst- és három bronzérmet nyert, ezzel az éremtáblázaton a negyedik helyen végzett. Ez a csodálatos szereplés minden előzetes várakozást felülmúlt. Ha csak az olimpiai számokban elért helyezéseket vizsgáljuk, akkor Magyarország a második legjobb eredményt érte el az amerikai úszósport fellegvárában.

A magyar centernek minden kiesik a kezéből, mégis játszhat a kosár Eb-n

Szeptember elsején kezdődik a férfikosárlabda Európa-bajnokság, amelyen 18 év után szerepel ismét a magyar válogatott. A mieink Horvátországgal, Csehországgal, Montenegróval, Romániával és a címvédő Spanyolországgal szerepelnek egy csoportban Kolozsváron. Kezdés pénteken. A magyar együttes egyik meghatározó embere a center Keller Ákos, aki klubszinten a Fehérvár-Szolnok-Fehérvár útvonalat járta be, és öt év alatt öt bajnoki címet szerzett.

Már a Hajszánk is Nemzeti

Az ügyességet, erőnlétet igénylő akadályfutások korát éljük. A képlet egyszerű. Az emberek azért szeretik az effajta szenvedést, mert élményt adnak. Egyre többen gondolják úgy, hogy jó buli egyénileg, párban, trióban, vagy többen, csapatban körbefutni a Balatont, vagy különböző akadályokkal tűzdelt terep-futóversenyeken – Cross Challenge-ek, Spartan Race-ek, Brutálfutások, stb. – részt venni.

5 és fél millió forint jár a legjobb dzsúdósoknak

Közel 1 millió dollár kerül szétosztásra a budapesti dzsúdó-világbajnokságon a legjobb versenyzők között. A női és férfi sportolók is ugyanakkora összegben részesülnek, sőt az éremért járó pénzdíjból még a sportoló edzője is kap. A vb aranyéremért járó, több mint 20 ezer dollár, a nemrégiben…

Végre együtt – a Mörk, Oftedal páros a Győrt is messzire repítené –

Gyerekkoruk óta a legjobb barátnők, a norvég válogatottal az évek során számos nagy sikert elértek, azonban most először nyílik rá alkalmuk, hogy ugyanabban a klubcsapatban játszanak. Nora Mörk és a nyáron érkező Stine Oftedal kapcsolata új színt hozhat a Győri Audi ETO játékába.

Egészen elképesztő, miket tud a világ legmodernebb stadionja

Szombaton adták át Atlantában a Mercedes-Benz Arénát, amely egy ideig egészen biztos, hogy a világ legmodernebb stadionja. Saját, mindent tudó applikáció, egyedülálló kivetítő, és olyan WiFi, hogy már csak azért megéri jegyet venni. Az 1,6 milliárd dollárból (kb. 400 milliárd forint) épült szuperstadion a Falcons által 1992-től az előző idény végéig használt Giorgia Dome-ot váltja föl.

Budapesten kerül sor a vízilabda európai Szuperkupa-mérkőzésekre

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) döntése értelmében november 4-én Budapest rendezheti a férfi és női vízilabda európai Szuperkupa-mérkőzést – jelentette be Nemcsik Balázs, Magyar Vízilabda Szövetség ügyvezető igazgatója a két szervezet keddi közös budapesti sajtótájékoztatóján.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.08.29.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close