Sportszemle — 2017/08/29 at 06:30

Sportszemle 2017.08.29.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Nagyváradról a LEN igazgatói posztjáig – NSO

Két bőrönddel érkezett Magyarországra, enyhén szólva is megküzdött azért, hogy jöhessen. Megérkezve aztán felgyorsultak az események, szinte pillanatok alatt elismert sportvezető lett, köszönhetően a szerencsének is (jókor volt jó helyen), de elsősorban felkészültségének és nyelvtudásának. A pályán Széchy Tamás indította el, talán akaratlanul is, de tulajdonképpen kézről kézre adták.

Régen hiányzott ennyi nagy név egy Grand Slamről

Murray az utolsó pillanatban szállt ki, Djokovics és Wawrinka már nem játszik idén. Nadal és Federer viszont ott van, és akár álomelődöntőt is játszhat a US Openen, ami akár a 20 éves német tehetség áttörését is meghozhatja. Sarapova visszatért, két magyarnak is szurkolhatunk.

Hanga teheti Európában is újra tényezővé a Barcelonát

Hanga Ádám elismerte, hogy nem a pénz miatt igazolt a Barcelonához, hiszen az adók miatt volt csapatánál, a Baskoniánál 35 százalékkal többet kereshetett volna. A legnagyobb sikernek azt tartja, hogy a légióskodása kezdetén a védekezése kapta a legtöbb kritikát, nemrég pedig megválasztották Európa legjobb védőjének.

Nyílt levélben mentek neki az újpesti díszpolgárok az új címernek

Nyílt levelet fogalmazott meg az Újpest Labdarúgó Kft. tulajdonosának, Roderick Duchatelet-nek és ügyvezetőjének, Gyarmati Eszternek az 1877-ben alapított Újpesti Közművelődési Kör. A civil szervezet tiltakozását fejezi ki amiatt, hogy a cég megváltoztatta az 1885-ben alapított Újpesti Torna Egylet címerét, amelyet a futballcsapat 1901 óta használt.

Kézilabda: Mocsai Lajos kinevelheti az utódjait a Testnevelési Egyetemen

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, valamint Marczinka Zoltán, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) sportigazgatója együttműködési megállapodást írt alá az intézmény tanévnyitó ünnepségén, amely szerint az egyetemen újraindulna az edzőképzés. Mocsai kiemelte, az egyetem múltja sok mindenre kötelezi az intézményt, de a jövőkép is adott.

Kajak-kenu, felnőtt-vb: Dónusz Éva utánpótlás-kapitány elégedett a

A racicei felnőtt-világbajnokságon szerzett tíz magyar éremből ötben „benne voltak” a fiatal kajakosok. Dónusz Éva utánpótlás-kapitány szerint Kopasz Bálint sebesülése miatt két érmet veszített a küldöttség. A legkellemesebb meglepetés Hajdu Jonatán és Fekete Ádám harmadik helyezése volt. Takács Tamara felnőtt a feladathoz, és kiválóan diktálta a tempót. Gy.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.08.28.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close