Sportszemle — 2017/08/28 at 06:30

Sportszemle 2017.08.28.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Amikor zuhan veled a gép, semmit sem tudsz tenni

2016. november 28-án éjszaka a brazil Chapecoense futballcsapatot szállító repülőgép lezuhant a kolumbiai Medellín közelében, később kiderült, hogy a gépből kifogyott az üzemanyag. A csapat a Copa Sudamericana döntőjébe utazott, ez lett volna a klub történetének legfontosabb mérkőzése. A fedélzeten hetvenheten voltak, mindössze hatan élték túl a katasztrófát, köztük három futballista: Neto, Jakson Follmann és Alan Ruschel.

Olimpia 2024: „Budapest jelentette volna a megoldást” – NSO

Duncan Mackay, az olimpiai és paralimpiai mozgalommal foglalkozó, tekintélyes insidethegames.biz szakportál szerkesztője szerint Budapest „surranópályán” elnyerhette volna a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének jogát. Budapest eséllyel pályázott volna a 2024-es olimpiai rendezésre (Fotó: Brick Visual) A Nagy-Britanniában számos díjjal kitüntetett szakíró Budapestről keltezett írásában arra a kérdésre keresi a választ, hogy „mi lett volna, ha a magyar főváros nem vonja vissza pályázatát, és mennyivel másképpen nézne most ki a versenyfutás a 2024-es rendezésért.”

Komoly változásokról határozott a birkózó szövetség

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) vezetősége – hosszas vita után – a párizsi világbajnokság helyszínén határozott a jövőre életbe lépő változásokról, köztük az új súlycsoportokról, melyekben a legnagyobb különbség a mostaniakhoz képest az, hogy minden fogásnemben nyolcról tízre emelkedik a kategóriák száma, tudósított az MTI.

A kajak-kenu kapitány már tudja, kikre épít az olimpián

A magyar válogatott tíz dobogós helyezéssel, 5 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel zárta a csehországi Racicében vasárnap befejeződött kajak-kenu világbajnokságot. Hüttner Csaba szövetségi kapitány pozitívan értékelte a mögöttünk hagyott négy napot, úgy érzi, van kikből építkezni a következő olimpiára. Helyszíni nyilatkozat. A magyar válogatott a kenut leszámítva minden szakágban szerzett érmet a racicei világbajnokságon.

Irdatlan pénzt akaszthat le Floyd Mayweather Jr. a McGregor elleni győzelem után

A veretlen amerikai bokszlegenda, Floyd Mayweather Jr. 50-0-ra növelte a mérlegét, miután TKO-val legyőzte az élete első profi meccsén szereplő, amúgy MMA-világbajnok Conor McGregort. A meccset brutális hájp övezte, a két bunyós egészen elképesztő órabérrel vállalta a meccset.

Szőnyi Ferenc a legkeményebb triatlonista, megnyerte a tízszeres ironmant

Szőnyi Ferenc újra tízszeres távú ironmant nyert. A komáromi triatlonista a svájci Buchsban több mint egy hét alatt teljesítette a 38 kilométer úszásból, 1800 kilométer kerékpározásból és 422 kilométer futásból álló távot. Az időeredménye: 215 óra, 17 perc, 45 másodperc. Szőnyi 18 órán keresztül úszott egy medencében, ahonnan ötödikként szállt ki, majd ezután kezdte meg a 200 körös kerékpárpályát.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.08.25.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close