Sportszemle — 2017/08/25 at 06:30

Sportszemle 2017.08.25.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A szomszéd országoknak is mi nevelünk válogatott focistákat

Az elmúlt két évben összesen több mint tízmilliárd forinttal támogatta a kormány a határon túli futballt a Magyar Labdarúgó-szövetségen (MLSZ) keresztül – derül ki a Magyar Nemzet összesítéséből. A legtöbb pénzt, hárommilliárd forintot a Délvidék Sport Akadémia, ezen keresztül pedig a szerb másodosztályban szereplő Labdarúgó Klub Tsc (Topolya) kapta.

Nemanja Nikolics: Ezt állati nehéz feldolgozni

A magyar labdarúgó-válogatott csatára, Nemanja Nikolics nem utazik haza a nemzeti tizenegy soron következő két vb-selejtezőjére. A magyar és lengyel bajnokság gólkirálya most a Chicago Fire bajnoki szereplésére koncentrál, miközben a gólkirályi címért is versenyben van a spanyol világbajnok David Villával. Nikolics szerint nem igaz, hogy nem tud beilleszkedni a magyar válogatott játékrendszerébe.

Az a jó, ha nincs szurkoló

Ez az írás többek közt azért született, mert fontosnak tartjuk leszögezni: rasszista megnyilvánulásoknak, cigányozásnak, zsidózásnak nincs helye a futballstadionok lelátóin. Márpedig az Újpest szurkolóinak egy része ilyen szólamokat (is) skandált az idegenbeli focimeccseken az NB I utóbbi fordulóiban. Az Újpestet ezért folyamatosan zárt kapus hazai mérkőzésekkel bünteti az MLSZ fegyelmi bizottsága.

Az F1-hez képest aprópénzzel gurigáznak a kamionosok

Még egy hónap sem telt el az idei Forma-1 Magyar nagydíj óta, de a hétvégén ismét benépesül a Hungaroring, hiszen a kamion Európa-bajnokság futamát rendezik. Anyagilag természetesen jóval kisebb a presztízse ennek a sorozatnak, az F1-hez képest aprópénzért versenyeznek a csapatok. A kép forrása:…

Szerb és montenegrói vízilabdasztárokat honosított Magyarország

Alex Giorgetti még csak kísérlet volt, Sasa Misic és Milos Milicic már nem biztos, hogy az lesz. A Miskolci Vízilabda Club két játékosa csütörtökön letette a magyar állampolgári esküt, így innentől magyarnak számítanak, ez alapján pedig, ha 366 napon át nem szerepelnek saját válogatottjukban (Misic montenegrói, Milicic szerb), akkor a magyar kapitány akár be is hívhatja őket a keretbe.

A vizes vb szervezői nagy figyelmet fordítottak a környezetvédelemre

A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit, naponta átlagosan 21 ezer fő. A vizes világbajnokság szervezői nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. Augusztus 20-án hivatalosan is véget ért hazánk történetének eddigi legnagyobb sporteseménye, hatalmas sikerrel zajlott le az elit vb-t követő masters világbajnokság is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Mennyit ér a szponzoráció az eSportban? A Nielsen felméri!

Külön eSport divíziót indított a Nielsen piackutató intézet. Megbízható és pontos adatokat ígérnek a piac szereplőinek a gyorsan növő szektorban...

Close