Sportszemle — 2017/08/17 at 06:30

Sportszemle 2017.08.17.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A maffiavezér és az éjszaka ura – így tört a csúcsra a két legismer

Neymar 222 millió euróért távozott a Barcelonától a Paris Saint-Germainhez. Ezzel a párizsi klub nemcsak megdöntötte a tavaly nyáron felállított rekordot – a Manchester United 105 millió eurót fizetett ki Paul Pogbáért a Juventusnak -, hanem ismét bebizonyosodott, hogy minden egyes átigazolási szezonban reális esély mutatkozik arra, hogy újfent horribilis összegekért vásárolnak az együttesek labdarúgókat.

Jön a nindzsák Európa-bajnoksága

Kohl János arcizmai megfeszülnek, pupillája összeszűkül, szemével egyetlen pontra mered, majd elhajítja a fejszét. Az pörög a levegőben egyet, kettőt, hármat, és tökéletes ívben vágódik a célpontba. Az addig néma teremben halk, elismerő duruzsolás. Ez itt nem a Hét mesterlövész magyar változata, pedig a film egyik késdobáló főhőse Britt – vagyis James Coburn – simán beállhatna gyakorolni a budapesti Élesztő kocsmában, ha még élne.

A síelő magyarok segítségére siet a kormány

Egyenként százötvenmillió forinttal támogatja a kormány az eplényi és a mátraszentistváni sípályák fejlesztéseit – közölte a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáráért felelős kormánybiztos. Révész Máriusz kifejtette: Magyarországon több mint 550 ezer ember síel, a kormány pedig fontosnak tartja a sípályák fejlesztését, a síelők körének bővítését.

Ki gyűjtötte a legtöbb pénzt az atlétikai vb-n?

Közel 7 és fél millió dollárt, nagyjából 2 milliárd forintot osztott szét a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a versenyzők között az elért eredmények alapján a vasárnap zárult atlétikai világbajnokságon. Az egyéni versenyszámokban az aranyérem mellé 60 ezer, a váltóknál 80 ezer dollár járt a…

Neymarnyi pénz megy el a térdsérülésekre

A Premier League legutóbbi szezonjában 28 futballista szenvedett súlyos térdszalag sérülést. Ez a szám a legmagasabb az elmúlt öt idényben. Ahogy az egyik korábbi PL-játékos megfogalmazta, a térdproblémák már szinte ragályos kórként jelentek meg a legkomolyabb futballbajnokságokban. A BBC egy nemrég megjelent tanulmányában vizsgálta ezt a problémát. A térdízületben két keresztszalag helyezkedik el.

Faluvégi Rudolf: Itt önmagad lehetsz – NSO

„Nagyon boldog vagyok” – jegyezte meg az elvileg negyedórás beszélgetés negyvenkettedik percében Faluvégi Rudolf. A nyáron a Nantes-ba igazoló 23 éves irányító-átlövő története és tapasztalatai tanulságosak azok számára is, akik amúgy elsőre meg sem találnák a breton várost a térképen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Tenisz: 175 millió fontból újul meg a wimbledoni komplexum

Százhetvenöt millió fontból [58,36 milliárd forintból] fejlesztik a wimbledoni teniszbajnokság helyszínét, az All England Tennis Clubot [AETC]. A centerpálya után...

Close