Sportszemle — 2017/08/16 at 06:30

Sportszemle 2017.08.16.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Felébredt a kézilabda, talán még időben

Januárban nevezték ki a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szakmai igazgatójának Zsiga Gyulát, aki a Dunaferr-rel Bajnokok Ligáját nyert, ő az utolsó magyar edző, aki ezt elmondhatja magáról. Zsiga meg is alkotta az új nevelési koncepciót, egységesítette az eddigi rendszert, mert a sportág bázisa folyamatosan nő, a topklubok viszont eközben folyamatosan külföldről igazolnak.

Így néz ki a Fradi új luxusbusza, amilyennel a Barcelona is jár

A Groupama Arénánál mutatták be a Ferencvárosi TC labdarúgócsapatának új buszát. A járművet az MAN gyártja, amelynek ez a csúcsmodellje, ugyanilyennel közlekedik többek között a Barcelona, a PSG és a Bayern München csapata is. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Thomas Doll vezetőedző, Gera Zoltán és Varga Roland is nyilatkozott az Origónak.

Hanga sorsa eldőlt, irány Barcelona!

A távirati iroda a spanyol AS sportlapra hivatkozva közölte kedden, hogy Hanga Ádámot leigazolta a Barcelona kosárlabdacsapata. A katalán klub 500 ezer eurót ajánlott fel a magyar játékosért, amelyet a Vitoria elfogadott, így a magyar válogatott játékos a következő három évben a Barcát erősíti.

NB I: „Irreális fizetésekért ülnek a padon, de nem igazolnak hozzánk” – interjú a legszegényebb klub vezetőjével | csakfoci.hu

Lenézték és lesajnálták a Balmazújvárost a máshol kispadozó, de irreális fizetéseket kapó játékosok. Az NB I legkisebb költségvetésű klubja, ahol a keret nagy része egymillió forint alatt keres. Tiba István, a tulajdonos önkormányzatot képviselő vezető többek között erről is beszélt a csakfoci.hu-nak, de elmondta azt is, miért nincs beszélőviszonyban korábbi sikeredzőjével, miért Horváth Ferencre esett a választása és kiderül, hogy reformálná meg az NB I-et.

Filmcímekkel mesélem el a szezon eddigi részét

Eltelt a WTCC-évad több mint a fele, a tíz versenyhétvégéből még négy van hátra. Mivel csak október közepén folytatjuk a küzdelmet Kínában, a hosszú szünet arra is jó, hogy megnézzük, mi történt idáig. Az eddigi hat fordulóból azt a pillanatot ragadtam ki, ami a legelőször eszembe jutott róla.

Ez lehet a nyári szünet legfontosabb döntése az NBA-ben

A transzferdátumok és az időkérésekre vonatkozó szabályok mellett még egy módosítást fogadhatnak el az NBA vezetői. Nem tűnik eget rengető tételnek, mégis sok múlhat rajta. Az NBA irányító testülete még júliusban megszavazta, hogy a játék gyorsítása, illetve folyamatosabbá tétele érdekében változtassanak az időkérések szabályain.

Biros Péter: A hülyéskedés és a szurkálódás sosem marad el

Elképzelhető. Nyilván azután mindenkiben megmozdult, hogy milyen jó lenne egy tornán keresztül újra együtt játszani, ezúton köszönöm az egri klubnak ezt is, de szerintem a többiek is hálásak, mert ott éreztük meg, hogy valami hiányzik. Bár úgy gondolom, ha nincs az én hasonló szereplőkkel zajlott búcsúmeccsem, akkor is elindulunk, de az volt a végső lökés.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.08.15.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close