Sportszemle — 2017/08/14 at 06:30

Sportszemle 2017.08.14.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Csak profikkal! – Dénes Ferenc publicisztikája – NSO

A sportot szerető magyar közvéleményt hosszú évtizedek óta elkényeztetik eredményeikkel minőségi sportolóink. Történelmileg úgy alakult, hogy sportfogyasztóként – ha nem tisztán professzionális sportról, különösen nem hivatásos labdarúgásról van szó – gourmet-k lettünk: sajtból van a hold, és csak az arany számít. Az ezüst- és bronzérmeknek udvarias, de nem túl lelkes taps, negyedik helytől lefelé pedig egyre erősödő kritika jár.

3-4 éven belül csődbe mennek a klubok, ha ez így megy tovább

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa a Sport TV Mai helyzet című műsorának vendége volt péntek reggel. A kispesti klubtulajdonos nagyra értékelte a kormány labdarúgásért tett erőfeszítéseit, ám a jövőt mégsem látta fényesnek, mert a labdarúgás vezetői nem néznek előre, és a szponzorok is teljesen elhagyták a magyar focit.

Atlétikai vb: Ez a verseny már önmagában egy ajándék volt – Márton

Márton Anita ezt a szintet stabilan, bárhol és bármikor tudja hozni (Fotó: AFP) – Kipihente magát a súlylökésben szerzett ezüstérem után? – Nem mondom, hogy reggel, amikor csörgött az órám, nem aludtam volna még egy kicsit, de azért kipihent voltam – mondta Márton Anita a Nemzeti Sportnak.

Nálunk valami baj van az akadémiai gyártósoron

Érdekes vagyok én annyira, hogy cikket írj rólam? A nem szokványos kérdést a Ferencváros korábbi kapusa, Udvarácz Milán tette fel, amikor kerestem. Erőltetett őszinteséget egy pillanatra sem éreztem rajta, inkább tényleg csak a konkrét meglepődést, hogy kíváncsi vagyok rá, illetve a véleményére. Noha megszokhatta már, ha valamelyik magyar kupacsapat Dániában játszik, akkor megkérdezik őt.

Több pénz, több néző és a boldog Hollandia

A házigazda hollandok győzelmével ért véget a női labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap. Ennek apropóján utánajártunk, hogy az érmek mellé jártak-e pénzdíjak, illetve mekkora televíziós és helyszíni nézettség mellett zajlott a torna. Vajon hogyan viszonyulnak ezek a számok a 2016-os férfi labdarúgó…

Atlétikai vb: borzasztóan fontos a magyar csapat jó szereplése

A sportág számára borzasztóan fontos, hogy a magyar csapat jól szerepelt a londoni atlétikai világbajnokságon, amelyen két érmet szerzett, s nyolcan végeztek a legjobb 16-ban – mondta Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség sportigazgatója vasárnap. Összegzésében kiemelte, két dobogós helyezést elérni egy akkora országnak, mint Magyarország, már önmagában szép eredmény, ez negyedszer fordult elő a világbajnokságok történetében.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Metallica nyitotta az estét a San Francisco Giants meccse előtt

A híres heavy metal zenekar játszotta a mérkőzést felvezető amerikai himnuszt és a tagjai VIP eseményeken is részt vettek. A...

Close