kerékpár, Sportmarketing — 2017/08/10 at 19:10

Izraelből rajtolhat a 2018-as Giro d’Italia

by

Nem ez lenne az első alkalom, hogy Olaszországon kívül kezdi meg a háromhetes tekerést a mezőny, de Európán kívül még sohasem volt a start.

A Cyclingnews értesülései szerint az Israel Cycling Academy profi kerékpáros klub alapítói és a versenyt szervező RCS Sport képviselői évek óta dolgoznak a Giro d’Italia Izraelbe vitelén, és most már közel vannak a megállapodáshoz. A hivatalos bejelentésre szeptemberben, Jeruzsálemben kerülhet sor.

A Giro d’Italia trófea

Ami a Tour de France során a Grand Départ, az a Giro d’Italián a Big Start. Ezekkel a megkülönböztetett nevekkel a verseny rajtját illetik és jellemzően az első pár szakaszt értik alatta, amelyeket egy adott városon vagy régión belül tartanak.

A 2018-as Big Start a tervek szerint jeruzsálemi prológgal kezdődne és két további izraeli szakasszal lenne teljes. Tel Aviv szintén azon városok listáján van, amelyek örömmel fogadnák a mezőnyt.

A Cyclingnews információi alapján az országban soha nem látott méretű biztonsági intézkedések kísérnék a versenyt, elhomályosítva a korábbi izraeli miniszterelnök Jichák Rabin temetését és a pápa 2014-es látogatását is.

Tom Dumoulin a centenáriumi, 2017-es Giro d’italia győztese

Az izraeli Big Start lenne a tizenharmadik alkalom, hogy a Giro d’Italia Olaszországon kívül veszi kezdetét. Eddig külföldi 10 ország adott otthont a Big Startnak. Bár 2012-ben az Egyesült Államok közel volt a lehetőséghez, Európán kívülre még nem jutott el az centenáriumot ünneplő Giro d’Italia. A legmesszebb Görögországban járt a mezőny.

Forrás: cyclingnews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.08.10.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close