Sportszemle — 2017/08/07 at 06:30

Sportszemle 2017.08.07.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Megkötötték a sporttörténelem legőrültebb üzletét? | Forbes.hu

222 millió euróért, vagyis 67,4 milliárd forintért válthat klubot a brazil Neymar da Silva Santos Júnior, vagyis Neymar Jr. A világ negyedik legjobban kereső sportolójává tenné őt a PSG arab tulajdonosa. Hivatalosan is megerősítette a klub, hogy Neymar el akarja hagyni az FC Barcelonát – Franciaországba költözne, hogy a Paris Saint-Germain (PSG) focistája legyen.

Ugyanolyan fontos a masters-vb, mint az elit-világbajnokság

Kásásék meccseire 17 perc alatt elfogyott minden jegy.

Tényleg kihalóban van a labdarúgó NB1 szeretete?

Az elmúlt hetekben bemutattuk az összes NB1-es labdarúgó klub 2016-os gazdálkodását, amelyből kitűnt, hogy a jegybevételek igen csekély mértékben járulnak hozzá a klubok bevételeihez. Így utána jártunk, hogy az elmúlt idényben hogyan is alakultak a nézőszámok, de nem csak Magyarországon, hanem…

Titok, hol vannak Hosszú Katinka riói érmei

Egy éve, augusztus 5-én nyitották meg a XXXI. nyári olimpiai játékokat Rio de Janeiróban, s a magyar csapat rögtön az első teljes versenynapon már két aranyéremmel állt Szász Emesének és Hosszú Katinkának köszönhetően.

A megbolondított távolugrással kirepültek volna a világból

A sport mindig a nagy újítókról is szólt, a magasugrás világcsúcsa vagy húsz centivel kevesebb lenne, ha nincs Dick Fosbury, aki kitalálta a flopot. A diszkosz sem repülne olyan messzire, ha nem jönnek rá a forgásos technikára. Elsőre őrült ötletnek tűnhettek ezek is, ahogy a szaltóval megbolondított távolugrás, de ez utóbbi sosem honosodott meg.

A vigyorgó gladiátor, aki megmentett egy sportágat

Zavarba ejtő körülmények közt búcsúzott szombat este Usain Bolt: minden idők egyik legnagyobb sprintere. A világ leggyorsabb embere “csak” harmadik lett a londoni vb-n a 100 méteres síkfutás döntőjében. Már az is baljós volt, hogy nem nyerte meg az előfutamát, a döntőben aztán két amerikai, Justin Gatlin és Chris Coleman is előtte végzett.

Bienerth: Fel sem merült, hogy lemondjak

Bienerth: Fel sem merült, hogy lemondjak – Az úszószövetség elnöke támadások kereszttüzébe került, olimpiai bajnokok követelik távozását, az elnökség működésképtelen a lemondásoktól. Bienerth Gusztáv pitiáner bosszúról beszél, és arról, hogy az előző úszószövetségi vezetés időszakából csalás, hűtlen kezelés gyanúját felvető ügyeket tártak fel.

34 év után újra van magyar gátfutó a vb-döntőben

Baji Balázs az elődöntőjét megnyerve jutott be a londoni atlétikai világbajnokság nyolcas döntőjébe 110 méteres gátfutásban. A magyar atléta a harmadik futamban indult, nagyon jól rajtolt, simán vette a gátakat, és nem is engedte át az első helyet, amit már az első métereken megszerzett, 13.23-mal győzött a 2012-es olimpiai bajnok, Aries Merritt előtt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Interjú Dr. Szabó Tündével, a sportért felelős államtitkárral

A magyar sportirányítás első emberét kérdeztük a módosított sporttörvény hatályba lépése óta eltelt időszakról, a Nemzeti Sportinformációs Rendszerről, marketingről, sportkonferenciákról.

Close