Sportmarketing, úszás — 2017/07/28 at 10:30

Képek: szponzorok, kitelepülések, merchandising a FINA 2017 vizes világbajnokságon

by

A versenyhelyszíneken és a szurkolói zónákban néztük meg, hogy hogyan jelennek meg a rendezvény partnerei, szponzorai. Összességében elmondható, hogy a kitelepülések nagyok, látványosak, azonban a kis részletekre nem mindig maradt figyelem és bántóan hiányzik az ötlet, a kreativitás. Hosszú Katinka itt is mindent visz, az Iron márka mellett az Arena és a MOL reklámarca is.

1. Audi


Szép autó és csocsó: ez eredményes párosítás, mert sok embert vonz. Az autómárka modelljei több helyen is feltűnnek a szurkolói zónában. Emellett, mivel szinte az egész város tele van a verseny résztvevőit szállító járművekkel, ez a legfeltűnőbb márkamegjelenés.

2. Samsung és Telekom együtt


Mindkét cég termékei és itt is csocsó. Talán a versenyhez kapcsolt okos eszközökkel és alkalmazásokkal érdekesebbé lehetett volna tenni a standot.

3. Aldi


Nagy területű bolt, nagy forgalommal. Ami hiányzik, hogy nem készültek a vizes vb-hez kapcsolódó akcióval, vagy termékkel.

4. Richter Gedeon


A gyógyszergyár a Csodák Palotájával fogott össze.

5. Iron Store


Hosszú Katinka brandjének megjelenése versenyképes a nagy multikkal. Külön termékfejlesztéssel is készültek a vb-re, műtetoválások formájában.

6. Arena


A márka nagykövete Hosszú Katinka, a pavilonba is az ő képével csábítják a látogatókat.

7. MOL


A “Fresh Corner” megjelenés jó összekötés az új töltőállomás koncepcióval. Jó étvágyat itt is Hosszú Katinka kíván, bár a kukák elhelyezése nem túl szerencsés.

8. Yakult


A FINA egyik főszponzora kóstoltatással készült, de sajnos a termék nem kapható Magyarországon…

9. Duna Aréna, óriás toronyugrás


Természetesen a nemzetközi és a hazai főszponzorok jelennek meg szigorúan kialakított rend szerint.

10. Merchandising Store

A szurkolói zónában és a Városligetben találhatóak a világbajnokság hivatalos ajándékboltjai. A két bolt nem egyforma, a városligeti sátor elég egyszerű megjelenést kapott. Az árak nemzetköziek, a plüss kabalafigura 4900 Ft-ba kerül.

+1 Irodaház, Erste


Nem hivatalos, de nagyon kedves és igen figyelemfelkeltő megjelenés.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.07.28.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close