Sportszemle — 2017/07/26 at 06:30

Sportszemle 2017.07.26.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Muszbek: az Eb óta visszaesett a magyar labdarúgás

Muszbek Mihály szerint a magyar labdarúgás a tavalyi franciaországi Európa-bajnokság óta a felnőtt és az utánpótlás-válogatottak eredményessége terén, valamint a kupacsapatok nemzetközi szereplése alapján is visszaesett. A sportközgazdász ezt azon a sajtóbeszélgetésen jelentette ki, amelyen a hazai futball 2016/17-es szezonjáról, valamint 2016-os üzleti évéről készített, 7. Sportgazdasági Nagyító elnevezésű elemzését ismertette.

Letaglózó adat az NFL-esek rettegett betegségéről

Egy friss tanulmány szerint 111 egykori NFL-játékosból és 110 agyában mutatták ki a CTE-t, vagyis krónikus traumatikus enkefalopátiát. Az összes amerikaifutballista önként ajánlotta fel az agyát vizsgálatokra még a halála előtt. Dr. Ann McKee neuropatológus kutatásának eredményeiről a Journal of the American Medical Association nevű lapban számolt be.

Kreatív Online – Hány millió eladott mez egy csúcsjátékos ára?

„Nonszensz, egyszerű valótlanság minden cikk, amely szerint Zlatan Ibrahimovic mezeladásai máris 58 millió eurót generáltak a Manchester Unitednak” – írja a 2016-os nyári transzferidőszakot követő elemzésében a brit Guardian szakújságírója, Jake Cohen. Hozzátéve: a futballtörténelem során nem volt és jó eséllyel nem is lesz olyan játékos, aki képes kitermelni az árát mezeladásokból.

Anyagilag is az európai elitbe kerülhet Hanga Ádám

A spanyol Baskonia vasárnap jelentette be honlapján, hogy Hanga Ádám elfogadja a klub által ajánlott három évre szóló szerződést. Az eurohoops.net korábbi értesülései szerint a kontraktus 7,5 millió eurós összegről szól. Azaz, ha a magyar kosárlabdázó valóban elfogadja az ajánlatot, az éves fizetése…

Sokkot kapott a menekült úszó, amikor megtudta, hogy Budapesten lesz a vébé

Amikor megtudtam, hogy idejövünk, féltem. Lesokkolt, hogy Magyarországra kell utaznom, attól féltem, hogy esetleg nem engednek majd vissza Németországba. Yusra Mardini akkor vált híressé, amikor alig egy évvel azután, hogy menekültként eljutott Szíriából Németországba, elindulhatott a 2016-os riói olimpián a menekültstátuszú sportolók csapatában.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Mezekkel segíti a kis államokat az UEFA és a Macron

Az olasz sportszergyártó nyolc európai nemzeti válogatottnak biztosít felszerelést az UEFA speciális programján keresztül. A Macron az adidast váltja ebben...

Close