Sportszemle — 2017/07/19 at 06:30

Sportszemle 2017.07.19.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Csúnyán kitoltak a magyar női röplabda-válogatottal

Hiába nyerte meg a női röpladba World Grand Prix sorozat III-as zónájában mind a hat selejtezőjét a magyar válogatott, a Nemzetközi Röplabda Szövetség csúnyán elbánt a magyarokkal. A World Grand Prix-sorozat III. osztályában a négyes döntőt a hétvégén az ausztráliai Canberrában rendezik. Az FIVB pedig elképesztő döntést hozott.

Nem árulják el, mire költik a sportszövetségek az olimpiai pénzeket

Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető közérdekűadat-igényléssel fordult az Emmihez, hogy megtudja, pontosan mire ment el az a 21 milliárd forint, amit sportegyesületek és szövetségek kaptak 2016 decemberében a kormánytól – írja a 444. Egyebek mellett kiderült, hogy a Debreceni Egyetem 2,4 milliárdot kapott sportcélú fejlesztésre, a birkózók 2 milliárdot a 2018-as vébé megszervezésére, és az MLSZ kapott 3 milliárdot utánpótlás-nevelésre például, és még 2 milliárdot szakmai feladatokra.

Kreatív Online – Ömlik a pénz, de ez nem old meg mindent

A tao-rendszer 2011-es debütálásának alapvető célja az volt, hogy a nyereséges vállalkozások az eredményük után kötelezően befizetendő társasági nyereségadót ne közvetlenül az államkasszába fizessék, hanem annak egy részét felajánlhassák különféle sportágak utánpótlás-nevelő egyesületei számára. A kormány úgy határozott, hogy csak az úgynevezett látványsportok, a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a jégkorong és a vízilabda utánpótlás-egyesületei vehetnek részt a programban.

Futballhülye funkcionáriusok mutattak stoptáblát a kínai piacnak

Olaszországban az AC Milan új dinasztiát építene hatalmas befektetéssel, Angliában Kyle Walkert a világ legdrágább hátvédjévé tette a féktelen költekezés, Németországban a rekordbajnok Bayern München James Rodríguezzel szövögeti tovább a kontinentális korona megszerzésére irányuló terveit, Spanyolországban elröppent pár harmincmillió eurós transzfer. Az európai topligákkal az előző átigazolási időszakokban versenybe szálló Kínáról viszont alig lehetett hallani.

Egy jó edzéssel érnek fel a topcsapatok nyári túrameccsei

Mekkora sportértékük van ezeknek a mérkőzéseknek? Gundel Takács Gábor és vendégei a Szpíker Kornerben.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.07.18.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close