Sportszemle — 2017/07/14 at 06:30

Sportszemle 2017.07.14.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Vegyesúszásban vagyunk a legjobbak, de vajon miért?

Vegyesúszásban vagyunk a legjobbak, de vajon miért? – Széchy Tamásig kell visszamenni az időben. Hosszú Katinka az egyetlen magyar, akinek három úszásnemben is van vb-érme, és ha minden összejön neki 200 gyorson, akkor a holnap kezdődő budapesti vizes vb-n tovább írja a rekordot.

Usain Bolt teljesítménye felülmúlta Hosszú Katinkáét

A jamaicai sprinter kapta az ESPY-díjat, amit az év legjobb teljesítményéért osztanak ki.

Az Erste lép a Mol helyére a jégkorongligában

Az Erste Bank lett a korábban Mol-liga néven futó hazai jégkorongbajnokság új névadó szponzora. A szerződést három évre írták alá, a több ország csapatait felvonultató sorozat 9 csapattal indul el a Debrecen visszalépése miatt. Szerdán a 24.hu írt róla, hogy a Mol szakítani akar a szövetséggel, de utóbb kiderült, a jégkorongszövetség talált új főszponzort a ligának.

Magyarország világújdonsággal kezdi a vizes vb-t

Legyünk büszkék, mert saját ötlet, amely hagyományt teremt.

A lángos odaát van: augusztusban jön a MOL Balaton-átevezés

Augusztus 12-én Fonyód és Badacsony között Balaton-átevezést tartanak. Az eseményen bárki részt vehet, aki rendelkezik emberi erővel hajtott vízi sporteszközzel, vagyis csónakkal, SUP-pal (stand up paddle), vagy evezős hajóval. Mindenki, aki részt vesz a versenyen, ajándék lángost kap a nagy hajtásra. A MOL által támogatott eseményre a mai naptól egyénileg, vagy tetszőleges számú legénységgel is lehet nevezni.

Mennyi pénz jár az arany mellé a vizes vb-n?

Az előző világbajnoksággal megegyező, közel 5 és fél millió dolláros pénzdíja lesz a budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokságnak. Az úszószámokban, ahol mind a 42 számban lesz magyar induló, 2,5 millió dollárt osztanak szét. Minden egyes úszószámban elért világrekord 30 ezer dollárt ér majd a…

Női röpi: katonai kíséret és madárürülékes terem Venezuelában – NSO

Hosszú térbeli és elképesztő időbeli utazásban volt része a női röplabda-válogatottnak. Mintha évtizedeket repült volna vissza, olyan körülmények között tréningezett a World Grand Prix harmadik vonalának pénteken kezdődő tornáján, Caracasban. A csapatot fegyverekkel felszerelkezett katonák kísérik mindenhova Megerőltető két nap van a női röplabdázók mögött, hiszen kedden este tízkor utaztak el World Grand Prix (harmadik vonal) első tornájának mexikói helyszínéről, Aguascalientesből Caracasba.

Lubics Szilvia: Pokoli futás, 4. helyezés a Halál Völgyében

Akik jártak már a Kalifornia és Nevada állam határán meghúzódó Halál Völgyében, tudják, hogy ezen a tájon még gépkocsival is nagy óvatossággal lehet átkelni. Nyaranta itt a legmagasabb nappali hőmérséklet bőven 45 Celsius fok fölött van. Ebben az embertelen környezetben rendezték meg a világ legkeményebb futóversenyének tartott ultramaratont, a Badwatert, amelyen Lubics Szilvia fantasztikus teljesítménnyel a nők között a 4.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2017/28. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiac aktuális állásajánlataiból.

Close