Sportmarketing, úszás — 2017/07/14 at 17:20

Minden, amit a budapesti vizes-vb érmeiről tudni kell

by

Közel 70 millió forintba kerültek a vizes világbajnokság és az utána következő Masters világbajnokság érmei. Érdekesség, hogy különböző dizájnt kaptak a nyíltvizi és az uszodai versenyek medáljai.

A 2017-es budapesti vizes világbajnokságra 228 szett érmet rendeltek a szervezők, míg a Masters világbajnokságra további 1100-at. Összesen tehát 1328 arany-, ezüst- és bronzérmet gyártott a kivitelező. A masters versenyeken a 4-6. helyezett versenyzők is kapnak érmet, ezekből további 2650 darab kerül kiosztásra.

A 2017-es budapesti vizes-vb nyíltvízi versenyszámainak érmei (Fotó: Illyés Tibor – MTI)

Az érmek összesen 69,1 millió forintba kerülnek. A kivitelezésre májusban írtak ki közbeszerzési pályázatot, amelyre hárman jelentkeztek. A legolcsóbb ajánlatot a Metal-Art Nemesfémipari Zrt. adta, így ők kpaták meg a munkát.

A 2017-es budapesti vizes-vb uszodai versenyszámainak aranyérme (Fotó: Huszti István – Index)

Az érmeket az Ördögh László vezette Graphase Design Studio tervezte. Érdekesség, hogy hogy különböző dizájn készült a nyíltvizi és az uszodai versenyszámok dobogósainak. Az előbbieket a Balatonon rendezik, így ezeken a medálokon a Balaton sziluettje látható. Az utóbbiaknak Budapest ad otthont, ezért ezeken az érmeken a a Duna budapesti vízvonala szerepel.

A 2017-es budapesti vizes-vb érmeinek bemutatása (Fotó: Illyés Tibor – MTI)

A szervezők 684 darab díszdobozt is rendeltek, amiket a vizes világbajnokság éremátadóin használnak majd.

Fürjes Balázs, kormánybiztos és Julio C. Maglione, a FINA elnöke (Fotó: Huszti István – Index)

Az érmeket a Nemzetközi Úszó Szövetség [FINA] budapesti sajtótájékoztatóján mutatták be, amit az InterContinental szálloda konferenciatermében tartottak. Az eseményen a FINA részéről Gyárfás Tamás alelnök mellett Dr. Julio C. Maglione elnök és Cornel Marculescu ügyvezető igazgató is részt vettek.

Forrás: mno.hu, index.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.07.14.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close