Sportszemle — 2017/07/12 at 06:30

Sportszemle 2017.07.12.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Hogy lehet nemzeti kincs a Liu Shaolin család?

Szépen csendben nagyhatalommá vált Magyarország egy nem tradicionális sportágban, a februári téli olimpián még nagyobb dobásra készülnek. Először is kezdjük pár fontos adattal. A 2006-os torinói téli olimpián hallhattunk először a rövid pályás gyorskorcsolya sikereiről, Huszár Erika negyedik, Knoch Viktor ötödik lett.

Fazekas Nándor: Én sem voltam szent, én is jártam fiatalon bulizni, de…

Ezrével mérhetjük azokat a védéseket, amelyeket Fazekas Nándortól – két évtizedes válogatottsága alatt – az egész ország láthatott. Egy védés mégis kiemelkedik a sok közül. Ez az egy akkor is eszünkbe jut, amikor Veszprém legcsúnyább környékén, a Házgyári úton, a Halker mellett – egy pavilon felújításával kialakított sportcsarnokban – játékból és a fotóink kedvéért beáll védeni a gyerekek nyári táborozása alatt.

Nagy lehetőséget kaptak a fiatal hokis lányok

Nem akármilyen együttműködést kötött a GE és a Magyar Kanadai Hokiklub.

Pont a vizes vb legfontosabb részét próbálták eltitkolni

A közhiedelem szerint a budapesti vizes világbajnokság és az annak kapcsán megvalósuló fejlesztések költségei valahol nettó 100 milliárd forint felett járnak. Ahogy Seszták Miklós, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke elmondta, az összköltség 130,6 milliárd forint. De igen valószínű, hogy a valóságban ez még nettónak is kevés, Ugyanis van egy igen jelentős tétel, ami eddig a számításból kimaradt.

La Liga: kihullott a játékos haja a kemoterápiától, látni kell a tá

Yeray Álvareznél, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Athletic Bilbao 22 esztendős védőjénél 2016-ban diagnosztizáltak rákot. A fiatal tehetséget meg is műtötték, majd nemrég megkezdték a kemoterápiás kezelését, amelytől azonban kihullott a haja. Érdemes megnézni, hogyan reagáltak a csapattársai, mikor megtudták a hírt!

Sivatagi halálfutás, amelyhez futópad kell a szaunába

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a The Hell Race-t, a himalájai 480 kilométeres pokoljárást egyetlen ember, a magyar Szőnyi Ferenc teljesítette. Most újra egy irtózatosan nehéz verseny előtt áll egy honfitársunk: Lubics Szilvia a Badwater Ultramaratonon rajtol magyar idő szerint kedden reggel nyolckor.

Szeptemberben a 2024-es és a 2028-as olimpia házigazdáját is kihirdetik

A 2024-es mellett a 2028-as nyári játékok rendezőjét is bejelenti szeptember 13-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB). A NOB rendkívüli közgyűlésén kedden a 95 tagból 83 volt jelen Lausanne-ban, ahol eldöntötték, hogy egyszerre ítélik oda a két olimpia rendezésének jogát a szervezet szeptember 13. és 17. között esedékes 130. kongresszusán Limában.

Kreatív Online – Mit tett a technológia a sporttal?

A legkisebb baj talán a gyorsasággal van. Az emberek többsége meg szokott lepődni, de több mint száz éve tudunk gyorshajtani. A száz kilométer per órát először Camille Jenatzy lépte át La Jamais Contente (Az Örök Elégedetlen) nevű elektromos versenyautójával 1899-ben, a kétszázat pedig Fred Marriott Rocket nevű gőzhajtású kocsijával 1906-ban.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportsmarketing TALKS – Ne dőljünk be a sajtburesznek, avagy hogyan kommunikáljunk a vizes-vb kapcsán?

Mire kell figyelnie egy márkának, ha nem hivatalos szponzora egy adott eseménynek, de mégis szeretne valamilyen módon kapcsolódni hozzá? Adott-e...

Close