baseball, Sportmarketing — 2017/07/12 at 19:00

Az MLB Londonba hozná a baseballt

by

Az amerikai baseball liga az NFL mintájára Londonban rendezne mérkőzést az európai szurkolók kiszolgálására és a sportág népszerűsítésére. 2019-re valósulhat meg a projekt.

Az amerikai függetlenség napján [július 4.] tartották a Home Run Derby-t az angol főváros híres Hyde Parkjában. A baseball fesztiválon egykori MLB-játékosok – többek között Carlos Pena és Cliff Floyd -, valamint az angol krikett válogatott sztárjai, Jos Buttler és Alex Hales is részt vettek.

2019-ben a londoni olimpiai stadionban is baseball mérkőzést rendezhet az MLB

Az eseményen szintén jelen lévő Charlie Hill, az MLB EMEA, vagyis az európai, közel-keleti és afrikai területekért felelős igazgatója azt nyilatkozta az AP hírügynökségnek, hogy 2019-re szeretnének alapszakaszbeli meccseket hozni Londonba.

A terv nem újdonság, ugyanis Rob Manfred, az MLB komiszárja a 2015-ös hivatalba lépése óta szívügyének tekinti a liga globális márkaépítését. 2016 elején arról szállingóztak hírek, hogy már 2017-ben MLB-mérkőzésnek örülhetnek Londonban a rajongók. Potenciális helyszínnek az olimpiai stadion merült fel, de végül 2016 nyarára kiderült, hogy nem valósul meg a dolog.

Előrelépést hozott az ügyben, hogy a liga és a játékosok szakszervezete [MLBPA] tavaly decemberben a kollektív szerződés aláírásával egyidőben megegyezett egy nemzetközi tervben is, amelynek értelmében Amerikán és Kanadán kívüli országokban rendeznének mérkőzéseket piacszerzés céljából. Az MLB Mexikó, Puerto Rico és a Dominikai Köztársaság mellet Ázsiát és Európát is célba vette a következő 5 évre tekintve.

Hivatalos MLB bolt Londonban

A piac tesztelésére az MLB tavaly szeptemberben egy ideiglenes boltot nyitott Londonban, ahol az összes csapat mezét és ajándéktárgyait árulták. A múlt heti esemény szintén a felvezetés része volt, hogy ne a nulláról induljanak neki a mérkőzésszervezésnek, így a brit közönség ízelítőt kaphatott a baseballból és ismerkedhetett a játék szabályaival.

Forrás: apnews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.07.12.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close