Sportszemle — 2017/07/03 at 06:30

Sportszemle 2017.07.03.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Elegem van az elvakult imádatból, ami övezi

Mondhatnánk, hogy Pásztory Dóra beolvasott, esetleg nekiment Hosszú Katinkának, de a kétszeres paralimpiai bajnok semmi ilyesmit nem tett. Ellenben megírta egy levélben, hogy miért tartja károsnak, ahogy Hosszú Katinka kommunikál, és miért van elege az őt övező elvakult, kritikátlan imádatból.

Elvileg kész a vízilabda-vb helyszíne, de nem mutatják meg

A vizes világbajnoksághoz kapcsolódó margitszigeti fejlesztések bemutató sajtótájékoztatóján csupán csak a legfontosabbat nem láthatta a sajtó: a vízilabdatorna helyszínét. A mobil lelátóval egyébként több gond is akad, az a jegyvásárló jár majd jól, aki a főtribünön foglal helyet. „Magyarország erős és büszke európai ország” – hirdeti a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodához legközelebbi buszmegálló reklámtáblája.

Jön a fizetési sapka a fociban?

Fontolóra veszi az UEFA.

A futball legnagyobb szélhámosa, aki taszította a labdát

A brazil Kaisert örökbe fogadták, az új szülei irányították a futball felé. A sporttól akkor ment el a kedve, amikor tizenévesen előbb az anyját, majd az apját is elveszítette. Pedig állítólag volt, aki látott benne fantáziát; egy mexikói csapat még külföldre is elvitte, de csak néhány hónapig húzta a közép-amerikai országban.

A ló nélküli díjugratás az új őrület Skandináviában

Nem tudjuk, hogy pontosan milyen belső motivációk mozgatják az észak-európai sportéletet, de a spórolás biztosan köztük van. De attól a hobbi lovaglás néven futó új sport még nagyon is szórakoztató, sőt, a hasznosságát sem vitatnánk. Lehet, hogy Svéd- és Finnországban kolbászból van a kerítés, de azért ott sem futja mindenkinek díjugrató lóra.

Még mindig sokan dohányoznak a női válogatottból

Egy éve vezeti a magyar női kézilabda-válogatottat a dán Kim Rasmussen. A lengyelekkel kétszer bejutott a négy közé a világbajnokságon. Legutóbb, 2015-ben épp a mieinkkel szemben. Aztán az olimpiai selejtezőben már elbukott a csapat az oroszokkal és a svédekkel szemben. Rasmussen szerződtetésének legfontosabb oka az volt, hogy tavaly a román CSM Bukaresttel megnyerte a Bajnokok Ligáját a Győr előtt.

Ha nincs ’56, Amerika a világ mögött kocog

Az ’50-es években az amerikaiak nem a közép-, hosszútávfutóikról voltak híresek. A távfutás egyszerűen nem illik bele az amerikai életformába – szögezte le anno a Sports Illustrated. Jim Beatty mérföldes futó volt az egyetemen, 4:06-os idejével a legjobbak közé tartozott, de miután megszerezte a diplomát, abbahagyta a rendszeres edzéseket, és kissé meghízott.

Ebben a csodastadionban mindenki focizna egyszer

A brit The Mirror újságíróit teljesen lenyűgözték a norvég Henningsvær stadionjáról látott képek. A norvégiai létesítményt a riói Maracanával, a milánói San Siróval és a londoni Wembley-vel említik egy lapon. Ha ezt megnézi, azonnal beleszeret a csodálatos pályába és környezetbe. „Ha listát akarnál készíteni a világ legjobb stadionjairól, lenne rajta néhány jelölt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Mindenáron Katar?

A 2022-es foci-vb helyszín választását már az első pillanattól sok kritika érte. Most a szupergazdag miniállamot ért bojkott és egy...

Close