esport, Sportgazdaság — 2017/06/29 at 14:20

eSport szakosztályt indít az MTK

by

A magyarországi, hagyományos, nagy sportegyesületek közül elsőként. Ezt egy eSporttal foglalkozó oldalnak adott interjúban árulta el Deutsch Tamás, az MTK elnöke.

Deutsch Tamást az esport1.hu oldal faggatta a sport, a digitalizáció és a videojátékok kapcsolatáról. Az interjú apropóját Farkas Gergely parlamenti felszólalása adta, amit eSport témában tett meg a Jobbikos képviselő. Deutsch a Digitális Jólét Programért felelős miniszteri biztosként válaszolt a kérdésekre, és kifejtette, hogy az eSportot szellemi sporttevékenységnek tartja, amely jól megfér a hagyományos sportokkal.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke

Az eSportok hazai intézményi rendszerének kiépítéséről azon a véleményen van, hogy annak nem egy felülről-lefelé építkező dolognak kell lennie. Vagyis nem az államnak kell megmondani, hogy mi legyen, hanem az eSport szereplőinek kell kezdeményezőnek lenniük. Az eSportokat egy piacvezérelten fejlődő tevékenységnek gondolja, így egyelőre nem várható komolyabb lépés a kormány részéről a terület fejlesztésére.

A Valencia eSport csapata

Deutsch Tamás az interjúban hozta nyilvánosságra, hogy a magyarországi, hagyományos, nagy sportegyesületek közül elsőként – követve az európai eSport trendeket – az MTK fog eSport szakosztályt indítani. Részleteket arra vonatkozóan, hogy milyen játékokban terveznek versenyzőket indítani, egyelőre nem árult el, de azt leszögezte, hogy sokféle eSport tevékenységet lefedő szakosztályban gondolkodnak.

A teljes interjú elolvasható az esport1.hu oldalon, a linkre kattintva.

Forrás: esport1.hu

One Comment

  1. Pingback: E-sport múlt, jelen, jövő | sportsmarketing.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.06.29.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close