Sportszemle — 2017/06/28 at 06:30

Sportszemle 2017.06.28.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Őrjítő reformok? Változások előtt a labdarúgás szabályai – NSO

Hatvanperces meccseket, gyorsabb játékot és fegyelmezettebb labdarúgókat akar látni a nemzetközi szabályalkotó testület – vajon a drasztikus módosítások előrelendíthetik-e a futballt? Nincs tömeg, nincs vita, mert csak a „cséká” diskurálhat a bíróval (Fotó: Török Attila) 1863: Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) megalkotja az első hivatalos szabálykönyvét. 1872: Bevezetik a szögletet.

“Dárdai egy rossz pillanatában ajánlotta Storckot szövetségi kapitánynak” – interjú Petry Zsolttal | csakfoci.hu

Petry Zsolt szívesen lenne Orbán Viktor sofőrje, azt gondolja, ebben a pozícióban tudna a legtöbbet segíteni a magyar focinak. A 13 éve kapusedzőként dolgozó szakember szerint Bernd Storckot Dárdai Pál egy rossz pillanatában ajánlotta az MLSZ-nek. Petry úgy látja, az elmúlt egy évben a válogatott visszafejlődött, a szövetségi kapitány pedig hatalmas lyukat hagy majd a távozása után.

Szép csöndben megszületett a lex Felcsút

Újabb lehetőséget kapnak egyes sportszervezetek, például a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) arra, hogy eltitkolják, mely cégek utalják az államkassza helyett nekik társasági adójukat. A Magyar Nemzet által megkérdezett szakértők többsége így értékelte a vonatkozó törvény legutóbbi módosítását.

127 millió forintot fizettek egy mezért és egy cipőért

A relikviák kategóriájukban minden korábbi aukciós rekordot megdöntöttek. Minden korábbi aukciós rekord megdőlt akkor, amikor Michael Jordan 1984-es olimpián viselt cipőjét és mezét elárverezték. A korábbi rekordot Dr. J., azaz Julius Erving tartotta, akinek egyik mezéért – mai árfolyam szerint – több mint 52 millió forintnyi dollárt fizettek ki 2011-ben.

Kreatív Online – Női hokisok sport utáni pályafutását segíti a GE Magyarország

A kettős karriermodell lehetőséget nyújt a háromszoros magyar bajnoki címmel rendelkező női jéghoki válogatott tagjainak, hogy még sportolói pályafutásuk alatt beindíthassák karrierjüket. A GE Magyarország a középiskolás hokis lányoknak karriertanácsokat ad és digitális ismereteik fejlesztésére kínál lehetőséget, az idősebbek pedig bepillantást nyerhetnek a cég működésébe.

„Ezzel a terápiával még a magyar futballon is lehetne segíteni” – N

A Nemzeti Sport Online-on tavasszal két cikkünkben is felhívással fordultunk olvasóink felé, hogy amennyiben a labdarúgáshoz (is) köthető új módszerekkel, új megközelítési módokkal találkoznak környezetükben, melyek hosszú távon akár a magyar futballban is egyfajta szemléletváltást eredményezhetnek, akkor keressenek meg minket bizalommal. „Szemléletváltás” elnevezésű sorozatunkban ugyanis szeretnénk minél több ilyen példát bemutatni.

Hatalmas öngólt rúgott az Újpest

Manapság mondhatni, hogy újítási hullámnak lehetnek szemtanúi a labdarúgás szerelmesei, a futballklubok és bajnokságok egyaránt variálták logóikat, címereiket több-kevesebb sikerrel. Előfordul, hogy a szurkolók könnyen elfogadják a változást, máskor azonban nagy ellenérzést vált ki a rajongókból, de mi a különbség a sikeres és a sikertelen változtatások között? A kommunikáció.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.06.27.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close