Sportszemle — 2017/06/26 at 06:30

Sportszemle 2017.06.26.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Van még hova fejlődni stadionépítésben

Az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban semmi sem lehetetlen, ha stadionokról van szó: most épp az első osztály nem éppen erős csapatai közé tartozó Arkansas State döntött úgy, hogy ha már felújítják a stadionjukat, miért ne építsenek bele két vízesést is. A mesterséges vízeséseket a pálya egyik végének két oldalában valósítják majd meg, ott ahol a legjobb páholyok vannak.

Bemutatjuk a világsztár futballisták európai keltetőjét

A francia bajnokság és azt övező közeg a topligák – angol, olasz, spanyol, német, francia – közül talán a legkevésbé ismert. Működése, a sportágat körülvevő légkör, a benne szorgoskodó személyek gondolkodásmódja minimális figyelmet kap. Mégis, oly sokszor fordult már elő, hogy egy az ismeretlenségből előtűnő, valamely nagy csapatban meghatározó szerepet betöltő játékosról kiderül: francia akadémián nevelkedett, vagy épp egy játékosmegfigyelő (scout) a gall hatod-hetedosztályból emelte ki.

A büdzséje is verhetetlen a bajnok Szolnoknak

Miután a 2016-17-es idényben a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának és az Európa-kupának a trónjára is magyar csapat ült fel, kíváncsiak lettünk, hogy kell-e vajon annyi pénz a nemzetközi sikerek eléréséhez vízilabdában, mint mondjuk a férfi kézilabdában. Röviden és tömören: töredéke is elég. Mutatjuk…

A Real Madrid „egyetemén” is tanul a magyar szakember – NSO

Hol másutt, mint Madridban zajlik a világ egyik legszínvonalasabb futballedzőképzése. A kurzusnak magyar hallgatója is akad: Kádár László mesél az elmúlt hónapjairól, a Spanyolországban – meg Hollandiában – szerzett, felbecsülhetetlen értékű tapasztalatairól, no meg a Pepével való találkozásairól.

NB I.-ből az NBA-be: de nem a magyar kosarasok ugranak ekkorát

A Körmend októberben 100-85-re győzött a holland Limburg ellen az Európa Kupában. Az MTI fel is sorolta a magyar csapat legjobb dobóit: Saddler 19, Allen 18, Smith 17, Loveridge 16, Petty 15. Még mindig a Körmend. Május 19-én a magyar bajnokság rájátszásában 103-89-re győzte le a PSVK-t.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Mozifilmeket fog promózni az Arsenal

A klub az Universal Pictures filmvállalattal kötött szerződést. Az első mozi, amit népszerűsíteni fognak, a Gru 3 [eredeti címe: Despicable...

Close