Sport PR, taekwondo — 2017/06/26 at 13:10

El akarta kerülni a cikizést, ezért nevet változtatott a Taekwondo Világszövetség

by

A digitális korban negatív jelentéstartalmat kapott a szövetség hivatalos nevéből képzett betűszó, emiatt módosítottak.

A dél-koreai Mujuban szombaton megkezdődtek a taekwondo világbajnokság küzdelmei. Előtte egy nappal a  helyszínen tartott tisztújító közgyűlést a Nemzetközi Taekwondo Szövetség [World Taekwondo Federation – WTF] és az Európai Taekwondo Szövetség [European Taekwondo Union – ETU]. Az ülés legnagyobb sajtóérdeklődést kiváltó döntése, hogy a nemzetközi szövetség megváltoztatta a nevét.

A Nemzetközi Taekwondo Szövetség éves közgyűlése

Erre azért volt szükség, mert az 1973-ban létrehozott szervezet nevéből képzett betűszó negatív jelentéstartalmat kapott a digitális korban. A WTF ugyanis az angol szlengben és az online chatelésben a “What the fuck” – kb. “mi a franc” – akronímja.

A szituáció nevetségesnek hangzik, de a szövetség részéről ez egy fontos döntés volt PR szempontból. Egyrészt szerettek volna elhatárolódni attól a negatív vonatkozástól, ami a betűszó körül a szándékuk ellenére kialakult, másrészt az újrabrandingeléssel könnyebben tudnak interakciót kialakítani a sportág rajongóival és elérni a fiatal közönséget.

A szervezet tehát elhagyta a nevéből a Federation szót és World Taekwondo néven működik tovább.

A Nemzetközi Taekwondo szövetség réi és új logója

Az új imázshoz egy új logó is készült, aminek mintájára a nemzeti szövetségeknek is át kell alakítaniuk saját logójukat.

A magyar taekwondo sport egyébként szép diplomáciai sikert ért el az európai szövetség ülésén. Az ETU-ban ugyanis újabb négy évig elnökségi tagként tevékenykedik a magyar szövetség alapító elnöke, Patakfalvy Miklós, míg dr. Márton Zsolt Krisztián a kéttagú ellenőrző bizottságban kapott helyet.

Forrás: worldtaekwondo.org, wtftaekwondo.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.06.26.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close