Sportszemle — 2017/06/22 at 06:30

Sportszemle 2017.06.22.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A kínaiak eszement pénzeket ölnek a futballba

Kínában az elmúlt években elképesztő pénzek mozognak a futball körül. Nemcsak a hazai bajnokságba importált játékosokról van szó, hanem a kínaiak által a világ számos pontján a futballba fektetett összegekről. Ezt vizsgálta egy befektetési tanácsadással foglalkozó cég, a ThinkingLinking is.

Tizenöt sportágat lehet kipróbálni pénteken

Az Olimpia Éjszakája elnevezésű rendezvényen ingyenese próbálhatnak ki az érdeklődök 15 sportágat a Városligetben.

Olimpia 2032: a világ második legnépesebb országa is harcba száll a

Narayana Ramachandran, az Indiai Olimpiai Bizottság (IOA) elnöke szorgalmazza, hogy országa pályázzon a 2032-es ötkarikás játékok rendezésére. A sportvezető elmondta, a világ második legnépesebb országának kormánya ígéretet tett, hogy megtárgyalja a javaslatot. Ramachandran szerint a rendezéssel elősegíthetnék a sportágak fejlődését Indiában, mert a kriketten kívül szinte mindegyik meglehetősen rossz helyzetben van.

Tudományos célra ajánlotta fel agyát a volt NFL-védő

Warren Sapp a a jövőbeli amerikaifutball-játékosokat szeretné megóvni.

A FINA-igazgató nem kommentálta Hosszú levelét

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) igazgatója, Cornel Marculescu nem kommentálta Hosszú Katinka nyílt levelét, amelyben a FINA-t támadta. A világkupagyőztesek pénzdíját megemelték. A szövetség döntéshozó testülete elektronikus körszavazással fogadta el a magyar javaslatra készült módosítást. Így a vk női és férfi egyéni összetett győztese 100 ezer helyett 150 ezer dollárt kap majd.

Nyugdíjaztatta bögréjét a Bayern-szurkoló, nem akárhogy reagált a klub

A 33 éves Jim Entwistle a Twitteren tette közzé, hogy kifakult és megrepedezett a bayernes bögréje, amelyből rengeteg sört ivott. Így a férfi úgy döntött, nyugdíjaztatja a bögrét, melyet Németországban élő nagybácsijától kapott ajándékba még 1996-ban. A Bayern München angol nyelvű oldala rögtön reagált is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2017/25. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiac aktuális állásajánlataiból.

Close