autósport, esport, Sportmarketing — 2017/06/19 at 15:36

A leggyorsabb szimulátor versenyzőket keresi a McLaren

by

Az F1 csapat eSport versenyt hirdetett a világ legjobb szimulátorosainak. A győztes egyéves szerződést kap.

A McLaren május elején indította el a “World’s Fastest Gamer” kampányát, de eddig csak annyit lehetett tudni, hogy a jelentkezőknek különböző platformokon kell megmérkőzniük, majd a legjobb 10 a McLaren wokingi technológiai központjában bizonyíthat a döntőben. Az eSport verseny lebonyolítást a nyárra ígérték, így csak most jöttek elő a részletekkel.

Eddig az első két forduló tudnivalóit hozták nyilvánosságra. Először Xbox One platformon, a Forza Motorsport 6 szimulátorral mutathatják meg a gamerek, hogy mire képesek. A “The CJ Wilson Racing 570 Challenge” elnevezésű tematika virtuálisan az Egyesült Államokba repíti a versenyzőket, ugyanis innen választottak ki 5 ikonikus pályát – Daytona, Sebring, Road America, Sonoma és Road Atlanta –  a selejtezőre. A regisztráció ma nyílik, az előselejtezők július 3-án kezdődnek, a versenyhétvégék pedig július 11-én indulnak.

World’s Fastest Gamer: Explain the Game

Step inside the 8-bit world and explore our all-new mega competition, in partnership with Logitech G: World’s Fastest Gamer. Find out more about our search for the ultimate gaming champion of champions, with the chance to win the ultimate job as a McLaren Formula 1 simulator driver.

A következő fordulót PC-n, az rFactor 2 szimulátoron rendezik a Brit Nagydíj utáni négyhetes periódusban. A “Silverstone eSports Championship” során, mindegyik hétvégén az előselejtezők 20 leggyorsabb versenyzője mérheti össze ügyességét, és a forduló győztese kvalifikálja magát a nagydöntőbe. Ide a regisztráció augusztus 1-én nyílik, az előselejtezők másnap kezdődnek, a versenyhétvégékre pedig augusztus 13-tól kerül sor.

Az első kettőhöz hasonlóan további két selejtezőt rendeznek majd, amelyek részletei a későbbiekben hirdetik ki, de az biztos, hogy mobil platformon rendezett forduló is lesz. Ezekből a selejtezőkből négy játékos juthat be a végső fináléba, hat versenyzőt pedig egy gamerekből és F1-szakértőkből álló csapat választ ki az online autóversenyző platformok folyamatos monitorozásával. A McLaren hangsúlyozta, hogy semmilyen formában sem szeretnének határokat szabni a gamer közösségnek, így bármilyen szimulátorral és akármelyik platformon játszhatnak, legyen az mobil, vagy a legújabb konzolok, a szakértőik tudni fognak a kiemelkedő eredményekről.

A nagydöntőt a McLaren wokingi technológiai központjában rendezik majd az ősz folyamán. A 10 finalistának különböző szimulátorokkal és többféle platformon is bizonyítaniuk kell. Továbbá alapos és szigorú interjúkon is átmennek, ahol a mérnöki tudásukat is tesztelik, hogy biztosan alkalmasak legyenek a McLaren F1-csapattal való közös munkára.

A “World’s Fastest Gamer” végső győztese ugyanis egyéves szerződést kap a McLarentől, és együtt dolgozhat az F1-csapat mérnökeivel a központban, valamint a versenypályákon is, hogy a Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne által vezetett versenyautókat tökéletesítsék.

Introducing World’s Fastest Gamer

McLaren, in partnership with Logitech G, becomes the first F1 team to enter the esports arena. Announcing World’s Fastest Gamer – the world’s most intense and demanding competition for virtual racers. It’s a competition that comes with the greatest job in esports – a role with McLaren as one of our official simulator drivers.

A versenyt a McLaren YouTube csatornáján és közösségi oldalain lehet figyelemmel követni, a versenyhétvégéket pedig élőben streamelik majd. A kezdeményezésben a McLaren partnerei a Logitech, a Sparco, a GiveMeSport és a GT Academy alapító Darren Cox is.

A “World’s Fastest Gamer” híreit a McLaren dedikált oldalán lehet követni, amely elérhető a linkre kattintva.

Forrás: mclaren.com

 

One Comment

  1. Pingback: Fernando Alonso saját esport csapatot indított | sportsmarketing.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.06.19.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close