Sportszemle — 2017/06/14 at 06:30

Sportszemle 2017.06.14.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Bekerült az olimpiára, amiben Eb-győztesek vagyunk

Károlyi Andrea, az Európa-bajnoki címvédő magyar női 3×3-as kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint hétéves folyamat eredménye, hogy a szakág bekerült a 2020-as tokiói olimpia programjába. Hogy milyen változások lesznek még, arról itt olvashat. Az M4 Sport keddi Sportreggeli című műsorában nyilatkozó szakember úgy véli: főleg az elmúlt két évben készült nagyon az ötkarikás felvételre a szakág.

Otigba elmesélte, miért nem élt Dárdai válogatott meghívójával – NS

Otigba Kenneth, a hamarosan zöld-fehérbe öltöző nigériai-magyar kettős állampolgárságú labdarúgó a Nemzeti Sportnak adott interjúban – egyebek mellett – elárulta, miért utasította vissza a korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál meghívóját a nemzeti csapatba. Otigba Kenneth: A Ferencváros az Ferencváros (Fotó: Koncz György) – Akkor Ferencváros?

Magyarország idén vitorlás nagyhatalom lesz

Százötvennél is több versenyt rendeznek a hazai vizeken.

Andorrában nem csak a válogatott bukott, annál sokkal több…

Az Andorra elleni vereségre nincs mentség vagy kifogás. Azt a válogatottat, amelynek játékosai másodállásban rúgják a bőrt, le kellett volna győzni. Érdemes azonban összefüggéseiben vizsgálni a kialakult helyzetet. Nem Bernd Storck egyedüli hibája a kudarc. Edzői hiba, hogy a horvát bajnokság gólkirályát, Futács Márkót és az MLS-ben már tizenkét találatnál járó Nikolics Nemanját meg sem hívta.

Bekerült a TAO-rendszerbe a röplabda is

A röplabdával bővül a hazai látvány-csapatsportok köre a társasági és az osztalékadóról szóló törvény keddi módosítása értelmében, így a sportág bekerül a társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatások (TAO) rendszerébe. Az országgyűlés 150 igen és 34 nem szavazattal, öt tartózkodás mellett fogadta el a vonatkozó törvényjavaslatot – a sportállamtitkárság tájékoztatása szerint.

Férfi kézilabda: Nagy Lászlót meghívták a világválogatottba – NSO

A kézilabda cseh legendáit ünneplik június 21-én Prágában, ahol a Nagy Lászlóval felálló világválogatott megmérkőzik a házigazdák álomcsapatával. Nagy Lászlót harmadszor hívták meg a világválogatottba (Fotó: Szabó Miklós) Az esemény plakátja A világválogatottba harmadszor meghívott Nagy László (Telekom Veszprém) újra illusztris társaságban pályára lépve zárja az idényt.

Szeretett győzni, de sohasem mosolygott

Százhúsz éve, 1897. június 13-án született Turkuban minden idők egyik legsikeresebb hosszútávfutója, a kilencszeres olimpiai bajnok finn csodafutó, Paavo Nurmi. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának portréja. Tizenegy évesen kezdett rendszeresen futni. Három évvel később már tíz percen belül teljesítette a 3000 métert, edzéseit példaképe, az 1912-es stockholmi olimpia háromszoros győztese, Hannes Kolehmainen irányította.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Olimpia: a NOB odaadná a 2024-es és a 2028-as rendezést is a két megmaradt pályázónak

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága hivatalosan azt javasolja, hogy a szervezet szeptemberi, limai kongresszusán egyszerre ítéljék oda a 2024-es...

Close