Sportszemle — 2017/06/13 at 06:30

Sportszemle 2017.06.13.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Azt amputálták az olimpiáról, amiben két aranyunk volt

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hétvégi ülésén karcsúsította kicsit az olimpián szereplő sportolók létszámát, növelte ugyanakkor a kiadható aranyérmek számát. 321 versenyszám lesz az eddigi 306-hoz képest, Rióban ugyanis annyi volt. Az öt sportágból a baseball visszatérő, a hullámlovaglás, a sportmászás, a karate és a gördeszka egészen új.

Ennyit kerestek tavaly labdarúgóink az üzleti életben

Szalai a legsikeresebb, Juhász cégébe kockázati tőkét toltak, Geráéknak tőkerendezési gondjaik vannak. Labdarúgóink tavaly büszkén állhattak a szurkolók elé, az Európa-bajnokságon minden várakozást felülmúlóan szerepelt a válogatott. Idén viszont szégyenben maradtak: az Andorra elleni vereség a csapat történetének legsötétebb lapjaira kerül, ebben biztosak lehetünk.

Budapest bekeményít, egy évben maximum 12 futóverseny jöhet

Szerdán már szavazhat is a Fővárosi Közgyűlés Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes javaslatáról, miszerint 12-ben maximalizálnák Budapesten az egy naptári évben rendezhető futóversenyek számát. A 12 eseményből három járhat jelentős, hat kisebb forgalomkorlátozással, háromnál pedig nem lehet majd forgalomkorlátozás.

Öt dolog, ami kiderült a magyar foci andorrai égéséből

Utoljára egy évvel ezelőtt, az Európai-bajnoki eufória idején volt ekkorra felhajtás a magyar futballválogatott körül, mint most az andorrai elleni történelmi zakót követő napokban. Milyen tanulságokkal szolgál mindez számunkra?

Válogatott: a 60. hely környékére is zuhanhatunk a ranglistán – NSO

Veszélyes helyzetbe kerülhet a magyar labdarúgó-válogatott a 2020-as Európa-bajnoki selejtezősorozat csoportbeosztása előtt. A válogatottakat az erősségük alapján négy divízióra (A, B, C, D) osztják – a kiindulópont az UEFA 2017 novemberi országranglistája lesz -, azon belül csoportokba sorsolják őket, amelyekben 2018 szeptembere és novembere között rendezik meg az oda-visszavágós körmérkőzést.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

NB I: a Fradi a dobogóra sem fért fel a legnagyobb költségvetéssel, az MTK kiesése művészet volt

Május végén publikálták az NB I-es labdarúgó klubok a 2016-os üzleti beszámolóikat. Nézzük, hogyan szerepeltek az anyagi lehetőségeikhez képest a...

Close