kosárlabda, Sport PR — 2017/06/09 at 11:18

Charlotte bizonyíthat a 2019-es NBA All-Star gálával

by

Homofób törvények miatt vették el a várostól a 2017-es rendezés jogát. Időközben javult a helyzet Észak-Karolina államban, így Charlotte megmutathatja, mire képes.

A Charlotte Hornets otthonául szolgáló Spectrum Centerben kerül sor a 2019-es NBA All-Star gálamérkőzésre. A város korábban elnyerte a 2017-es rendezés jogát, de azt elvettek tőle az Észak-Karolina államban bevezetett homofób törvények miatt. A szabályozáson időközben változtattak, így az NBA vezetői megadják a lehetőséget a bizonyításra Charlotte-nak.

Az NBA komiszár Adam Silver és Michael Jordan, a Charlotte Hornets tulajdonosa pózolnak a 2017-es NBA All-Star gála helyszínének bejelentése során

A HB2 néven ismert törvény a homo- és biszexuálisok, valamint a transzneműek közösségét érintette diszkriminatívan, ugyanis azt írta elő, hogy középületekben mindenkinek a születési anyakönyvi kivonatában szereplő nemének megfelelő mellékhelyiséget kell használnia, valamint kivonta a szexuális irányultságot és a nemi identitást a diszkriminatív intézkedések elleni védelem alól a munkahelyekre, hotelekre és éttermekre vonatkozóan. Az NBA a kezdetektől fogva ellenezte az ellentmondásos törvényt, és számos világsztár, többek között Bruce Springsteen, Demi Lovato, Nick Jonas, Ringo Starr, a Pearl Jam és a Cirque du Soleil is, lemondta tiltakozásul az Észak-Karolinába tervezett fellépését.

Nemileg semleges mellékhelyiség

A törvényen idén áprilisban módosítottak. Bár nem töröltek el az LGBT közösséget diszkriminatívan érintő minden intézkedést, de jelentősen enyhítettek a szabályozáson.

“A városhoz kapcsolódó mély kötődésnek köszönhetően és arra a hitre alapozva adtuk Charlotte-nak az All-Star gála rendezésének lehetőségét, hogy ezzel megtiszteljük az egyenlőségről és elfogadásról vallott közös értékeinket. Megértjük azokat, akik szerint a HB2 korlátozásainak enyhítése nem ment elég messzire, de úgy gondoljuk, hogy a módosítás eltörölte a legellentmondásosabb vonatkozásait a korábbi törvénynek. A változások lehetőséget adnak arra is, hogy a Charlotte Hornets vezetőségével együttműködve az egyenlőséget biztosító alapelveket dolgozzunk ki, amelyek garantálják, hogy az All-Star gála diszkriminációmentes legyen. Az esemény során velünk dolgozó valamennyi helyszín, hotel és cég alárendeli magát ezeknek az alapelveknek. A sport sokszor segített már a történelem folyamán fontos szociális kérdésekben megváltoztatni a gondolkodásmódot. Hiszünk benne, hogy az All-Star gála Charlotte-ban egy erős eszköz az NBA számára ennek a tradíciónak a folytatására.” – nyilatkozta Adam Silver, az NBA első embere.

28 év után tér vissza az NBA All-Star gála Charlotte-ba

A 68. All-Star gálára 2019. február 19-én kerül sor a Spectrum Centerben. Charlotte második alkalommal lesz az All-Star gála házigazdája, 1991-ben Kelet válogatottja 116–114-re legyőzte Nyugat legjobbjait.

Forrás: nba.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.06.09.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close