Sportszemle — 2017/06/06 at 06:30

Sportszemle 2017.06.06.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Kreatív Online – Ha ez nem menti meg a printhirdetéseket, akkor semmi

A hirdetést a Publicis Groupe-hoz tartozó brazil Neogama ügynökség találta ki: az oldalpárra hőre elszíneződő festéket vittek fel, amelyre ha az ember rááll, megmutatja, hogy milyen “tíypusú” talpa van, a lap szélén pedig elmagyarázzák, hogy egy adott típushoz milyen Asics cipő való. A Foot Type Test Ad igazából rém egyszerű, de annál nagyszerűbb ötlet.

PL: 847 milliárd forintot kaptak a klubok – a teljes lista – NSO

A Premier League a tavalyi 1.6 milliárd font (565 milliárd forint) után idén rekordot jelentő, 2.4 milliárd fontot (847 milliárd forint) osztott szét az angol élvonal húsz labdarúgóklubja között. A bajnokság végeztével a Premier League közzétette azt a listát, amelyen a klubok televíziós közvetítési és központi bevételei szerepelnek.

Rejtélyekkel teli a hallgatag halhatatlan Darnyi Tamás élete

2017. június 3-án ötvenedik születésnapját ünnepli a magyar sport hallgatag halhatatlanja, a négyszeres olimpiai bajnok úszó, Darnyi Tamás. Darnyi mindig is különös viszonyban volt a nyilvánossággal és a médiával. Miközben a magánéletben és a vele folytatott beszélgetésekben egy fantasztikusan kedves, bohém, igazi társasági ember áll előttünk, ugyanő szinte falat épített maga köré – legalábbis akkor, amikor egy-egy újságíró beszélgetni szeretett volna vele.

100 millió eurós álomhatárnál a Juventus

A Real Madridnak sikerülhet az, ami még eddig egyetlen labdarúgó klubnak sem, hogy megvédi címét a Bajnokok Ligájában. A Juventus is felállíthat egy rekordot, ha az olaszok ma este nyernek szinte biztos, hogy elérik a 100 millió eurós álomhatárt. Érdekesség még, hogy az elmúlt 4 kiírásban az olasz…

Ahol a magyarok a románokkal összeölelkezve éneklik a székely himnuszt

2011: klubalapítás. 2012: feljutást érő győzelem az ötödosztály megyei bajnokságában. 2013: második hely a Liga IV-ben. 2014: veretlenül bajnoki cím a negyedik ligában, feljutás az osztályozó meccsen tizenegyespárbajban diadalmaskodva. 2015: harmadik hely a Liga III-ban. 2016: bajnoki cím a harmadosztályban, amely a Liga II-be jutást ért. 2017: második hellyel feljutás az élvonalba.

Egymilliárd alatt már nem lehet labdába rúgni Magyarországon

Legalább egymilliárd forintot közelítő bevétel kell ahhoz, hogy valaki meg tudjon ragadni a magyar NB1-ben, ez alatt bennmaradás is bravúrnak számít – derül ki a futballklubokat működtető gazdasági társaságok szokásos éves beszámolóiból. Ez a bravúr most a Mezőkövesdnek sikerült, de a Puskás Akadémia feljutása miatt szinte borítékolható, hogy ha nem húznak bele anyagilag, akkor jövőre is kiesési gondjaik lesznek.

Dávid Kornél szerint nem sokáig lesz ő az egyetlen magyar NBA-kosar

Nem kért utolsó vágási jogot, és így is elnyerte a tetszését a Sport TV által készített dokumentumfilm Magyarország eddigi egyetlen NBA-játékosának, a főszereplőnek, Dávid Kornélnak. Az egykori kiváló kosárlabdázó nagy élményekkel gazdagodott Kornél on Tour forgatása során, örül neki, hogy korábbi csapattársai jó szívvel emlékeznek rá, de elmondta várakozásait a szeptemberi férfi Európa-bajnokságról, valamint arra is választ adott, vajon mikor láthatunk újra magyar játékost az NBA-ben.

A pingpong 6:3-a óta várjuk a nagy eredményt

Ahogy a futball, úgy az asztalitenisz is Angliából került a kontinensre. Magyarország meg szinte csomagban kapta a két sportágat a huszadik század elején. 1904-ben az MTK-ba igazoló skót futballista, Edward Shires ütőket és labdákat is hozott magával, amivel megtanította játszani a csapattársait.

Óriásit kaszáltak a vizes vb első nyertesei

A Magyar Nemzet összesítése szerint a már eredményesen lezárt, a vb-hez kapcsolódó több mint 102 milliárdnyi közbeszerzés több mint 70 százalékát (73,9 milliárd forintot) nyolc hazai nagyvállalkozó cégei nyerték el (hozzá kell tenni: az esetek tizedében konzorciumi partnerrel). Az általuk birtokolt, most is nagyot kaszáló vállalatok többsége már évek óta jól teljesít az állami tendereken, bevételeik jelentős része ilyen megbízásokból származik.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A BT Sport kimaxolja a BL-döntő közvetítését

360°, VR, 4K - szinte minden formátumban elérhető a ma esti BL-döntő Nagy-Britanniában. A platformon sem kell sokat gondolkodniuk a...

Close