labdarúgás, Sportmarketing — 2017/06/03 at 09:15

A BT Sport kimaxolja a BL-döntő közvetítését

by

360°, VR, 4K – szinte minden formátumban elérhető a ma esti BL-döntő Nagy-Britanniában. A platformon sem kell sokat gondolkodniuk a briteknél azoknak, akik szeretnék figyelemmel követni az eseményeket, bármilyen eléjük kerülő képernyőn menni fog az adás.

A labdarúgás szerelmeseit igazán elkényezteti a BT Sport Nagy-Britanniában. A BL-döntőt a hagyományos televíziós közvetítés mellett online streamen is elérhetővé teszik, valamint a saját YouTube-csatornáján is adják.

Rio Ferdinand és Gary Lineker, a BT Sport kommentátorai

A nézők a formátumok között is válogathatnak: a Real Madrid és a Juventus összecsapása HD és 4K felbontásban, 360°-os közvetítésben és a virtuális valóságban [virtual reality – VR] is követhető. A BT Sport a teljes mérkőzést 360°-os kamerákkal veszi, így a nézők úgy érezhetik magukat, mintha a pálya szélén lennének, vagy a közönség soraiban ülnének. A BT Sport saját VR alkalmazásában a szurkolók ugyanis a kameraállások között is válogathatnak, vagy extra kommentárral és statisztikákkal élvezhetik a meccset. A döntő felvezetéseként ingyen karton VR-headsetteket osztogatnak Londonban és a mérkőzés helyszínéül szolgáló Cardiffban is. A már említett alkalmazásban egyébként headset nélkül is működik a 360°-os közvetítés: a nézők az ujjukat használva forgathatják a nézőpontot.

Ingyen VR-headset a BT Sporttól a BL-döntőre

A BT Sport vezetői egyébként arra számítanak, hogy a VR-közvetítést nem első opciónak választják a nézők, hanem másodlagos képernyős élményként, tehát az eredeti adás kiegészítéseként.

Forrás: bt.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Miért jó a BL döntő Cardiffnak?

Az UEFA Bajnokok Ligája döntője a világ egyik legjobban várt és legnézettebb klub sporteseménye, amely világszerte többszáz millió néző tekintetét...

Close