Sportszemle — 2017/06/02 at 06:30

Sportszemle 2017.06.02.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


De tényleg, milyen volt magyarként az NBA?

Ha valaki a kilencvenes években kattant rá amerikai kosárlabda-bajnokságra, akkor valószínűleg három dolog maradt meg neki igazán: a low budget kosaraskártyák, a Michael Jordan-féle Chicago Bulls és Dávid Kornél odaigazolása.

Világsztár sprinterek a Gyulai István Memorialon

Két volt világcsúcstartó és a címvédő is rajthoz áll 100 méteren július 4-én a székesfehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon. Az olimpiai és világbajnok Justin Gatlin és Asafa Powell egyformán indult már Közép-Európa legjelentősebb atlétikai viadalán: az amerikai sprinter 2015-ben futotta legjobbját (10.02 mp) itt, míg Powell 2011-ben 9.86-tal versenycsúccsal nyert (Ez volt a második 10 mp-en belüli futás Magyarországon, az elsőt szintén Powell futotta az előfutamban).

Megint nagyot kaszált a sportfogadáson a magyar állam

Tíz százalékkal nőtt 2016-ban a Szerencsejáték Zrt. (Szrt.) árbevétele, ennek ellenére a cég az előző évinél kevesebb osztalékot tervez befizetni a költségvetésbe – derül ki a napokban megjelent éves beszámolóból. A forgalom jelentős részét továbbra is a sportfogadás adja, a Tippmix és a TippmixPro…

Két meccs az élet – NSO

Harmadik BL-aranyáért küzd a veszprémi Nagy László, a magyar bajnok csapatkapitánya, aki a Barcelona kézilabdacsapatával már kétszer ünnepelt. – Kísért a múlt, vagy a tavalyi döntő már a feledés homályába vész?

Az Adidasnak 60 millió forintot kell kifizetnie a magyar feltalálónak

Oroszi László feltaláló ügyében a Kúria megerősítette a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét, amely 60,5 millió forint és kamatai megfizetésére kötelezte az alperest, az Adidas Budapest Kft.-t. A per egy irányítósávos futballcipő szabadalma miatt indult. “A jogerős ítélet 60 473 237 forint és kamatai megfizetésére kötelezte az alperest, ezt meghaladóan a keresetet elutasította” – tájékoztatta a Kúria csütörtökön az MTI-t.

Döntöttek a videóbíró használatáról a Bajnokok Ligájában

A Real Madrid-Bayern München meccs óta sürgetik a bevezetését.

Hat évet öregedett néhány hét alatt, bravúrra készül a maratonúszó

Hét óceáni szorosból öt már Mányoki Attila maratoni hosszútávúszóé, jövő augusztusra begyűjti a maradék kettőt is, ez eddig összesen 6 embernek sikerült a világon. Látott már cápát úszás közben, de szerinte ez nem fontos. – Már több mint egy hónapja, hogy sikeresen átúszta a hétből az ötödik óceáni szorost is Új-Zélandon.

Jobban zavarja Katinkát az elveszített pénznél a felkészülés akadályozása

Kedden derült ki, hogy a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) a színvonal emeléséért megváltoztatja az idei, augusztusban kezdődő világkupa-sorozat lebonyolítási rendszerét. Elsősorban az előző évek győztesét, Hosszú Katinkát érinti kifejezetten hátrányosan, hogy a tervek szerint maximálják, mennyi versenyszámban indulhat az egyes állomásokon.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2017/22. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiac aktuális állásajánlataiból.

Close