Sportszemle — 2017/06/01 at 06:30

Sportszemle 2017.06.01.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A Manchester United a legértékesebb európai futballklub

A KPMG könyvvizsgáló cég tanulmánya szerint a vállalati értékét tekintve a Manchester United a legértékesebb európai labdarúgóklub, megelőzve a Real Madridot és a Barcelonát. „A harminckét vezető európai futballklub teljes vállalati értéke tizennégy százalékkal nőtt az előző évhez képest” – mondta Andrea Sartori, a KPMG sportrészlegének vezetője, a jelentés szerzője, majd levonta azt a következtetést, hogy a labdarúgás egészének az üzleti értéke növekszik.

Újabb veszprémi fejezettel bővülhet a hét éve tartó kölni kézicsoda

A Telekom Veszprém kézilabdacsapata sorozatban negyedszer jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe. Ennek a kupasorozatnak a végjátékát 2010 óta rendezik a német városban. A kétnapos Final Four a világ egyik legnézettebb sporteseményévé nőtte ki magát, amelyik együttes ide bekerül, joggal lehet büszke a részvételre, pláne a győzelemre.

Deutsch kiborult az MTK kiesése miatt

Az NB I.-es kiesés után elég rendesen kiosztotta az MTK-t a klubelnök Deutsch Tamás, aki szerint szégyen, hogy a másodosztályban kell folytatnia a csapatnak. Az, hogy kiestünk az első osztályból, nem egyszerűen fájdalmas csalódás és óriási kudarc, hanem szégyen. Magyarországon ilyenkor gyakori szokás, hogy elkezdik szépítgetni a helyzetet.

Tényleg olyan csóró a friss magyar bajnok? Lássuk a számokat!

Az utóbbi napokban többször lehetett arról olvasni, hogy már-már mesebeli történet a Honvédé, hiszen az anyagi lehetőségei alapján inkább a kiesés ellen kellett volna harcolnia a csapatnak, ezzel szemben meglepetésre bajnoki címet szerzett. A friss számok alapján a fenti megállapítás valószínűleg…

Klein Dávid a Mount Everestről: Engedtek le mellettem fagyott holttesteket

Suhajda Szilárd rosszulléte és visszafordulása után Klein Dávid egyedül folytatta útját a Mount Everest csúcsa felé, de rövid helyzetjelentése szerint a hatalmas szél, a kedvezőtlen időjárás miatt kénytelen volt visszafordulni. Így hiába próbálkozott kilencedik alkalommal a világ legmagasabb pontjára felkapaszkodni oxigénpalack nélkül, nem sikerült a vállalkozás.

Megvan a jelölt a MOB főtitkári posztjára

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a szervezet keddi elnökségi ülésén Vékássy Bálintot javasolta a MOB új főtitkárának. A 43 éves Vékássy utánpótlás szinten eredményes kajakos volt, párosban Bártfai Krisztiánnal ért el sikereket. 2005 januártól lett a hazai szövetség vagyongazdálkodási igazgatója, ezt a pozícióját a londoni olimpiáig töltötte be.

A FINA reagált Hosszú és Tusup kritikájára

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) jelentősen megváltoztatta a szabályokat az úszó világkupa-sorozat 2017-es kiírására. Az elmúlt öt év összetett győztese, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és férje, egyben edzője Shane Tusup is nemtetszésének adott hangot. Az új szabályok szerint egy versenyző egy viadalon maximum négy egyéni számban indulhat.

A NOB elnöke Afrikában és Németországban szeretne olimpiát

Ezeket még el akarja érni az elnöksége alatt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Omega: egy évszázad az olimpiák mellett

A svájci óragyár meghosszabbította szponzori szerződését a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal. A két szervezet kapcsolata így legalább egy évszázadot ölel majd...

Close