autósport, Sportgazdaság — 2017/05/26 at 09:50

Egy ábrán, hogy mennyit kapnak és miért az F1-csapatok a sorozattól

by

Noha csak a harmadik helyen végzett a konstruktőrök világbajnokságán, a bónuszoknak köszönhetően a Ferrari kapja a legtöbbet. A pénzosztásnál nemcsak a teljesítmény számít, hanem a csapat múltja és lobbiereje is.

Az Autosport.com megszerezte a Forma 1-et irányítí Formula One Management 2017-re tervezett bevételi adatait és lebontotta, hogy várhatóan milyen arányban részesednek majd az F1-csapatok a visszaosztásra kerülő pénzből. A kifizetések áprilisban kezdődtek, de az utolsó átutalást majd csak 2018 márciusában kapják meg a csapatok, amikor már véglegesek lesznek a pénzügyi adatok.

Idén a FOM a tavalyinál 3,5 százalékkal kevesebb pénzt forgat vissza a csapatoknak, mert az új tulajdonos Liberty Media magasabb marketing költségekkel számol, valamint eggyel kevesebb futamot rendeznek, mint tavaly. A 940 millió dollárt nem egyenlő arányban osztják szét a csapatok között, hanem különböző tényezőket vesznek figyelembe, ami komoly különbségeket okoz. Az adatokat az alábbi infografika szemlélteti.

 

 

Forrás: autosport.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.05.26.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close