Sportszemle — 2017/05/25 at 06:30

Sportszemle 2017.05.25.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Bundesliga – a világ legstabilabb bajnoksága – NSO

Legutóbb 2005-ben fordult elő, hogy egyetlen német csapat sem jutott el az európai kupasorozatok elődöntőjéig. Sokan a Bayern Münchennel azonosítják a Bundesligát, ám a sztárklub kevéssé sikeres szereplése a Bajnokok Ligájában nem egyenértékű a többi együttes gyengélkedésével. Sokan a Bayern Münchennel azonosítják a Bundesligát, ám…

Budapest a vízilabda fővárosa lett

Hatalmas LED-kivetítők, telt ház a döntőre, két magyar csapat – ezt tudja a férfi vízilabda Bajnokok Ligája budapesti hatos döntője, a csütörtöktől szombatig tartó Final Six. Két magyar csapat, a ZF-Eger és a Szolnoki Dózsa-Közgép is nekivág a pólós BL budapesti hatosdöntőjének, amelyet május 25-28-ig rendeznek a Duna Arénában.

A hegy, amin a bringások és a nézők sem kapnak levegőt

A Giro d’Italia mezőnye kedden a Stelvio-hágót is megmászta, a 2758 méter magas hegyre vezető szerpentin lélegzetelállító látványt nyújt, de ebben a versenyzők pont nem gyönyörködnek, mert kompromisszummentes az emelkedő. A Stelvio idén is a Giro legmagasabb hegye volt, és az sem volt meglepő, hogy a bringások méteres hófalak között tekertek.

Utánpótlás: jön a jubileumi Nagy Sportágválasztó a hétvégén – NSO

Száznyolc sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők edzők és szakemberek irányításával pénteken és szombaton a jubileumi, 20. Budapesti Nagy Sportágválasztón a Merkapt Sportközpontban. „Nagy büszkeség a jubileumi esemény, vagyis az, hogy a kezdeményezés megélte a tizedik évet” – mondta Kiss Gergely, a Nagy Sportágválasztó szóvivője az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

Hosszú Katinka és a többiek, avagy az úszás és a vizes vb

A FINA, vagyis a Nemzetközi Úszószövetség idén Magyarországon rendezi meg a vizes sportok világbajnokságát. 1973 óta sorrendben ez lesz a 17. világbajnokság, amely 2001 óta követi a mai szisztémát, miszerint minden páratlan évben rendezik meg. A rendezvény globális mivoltát jelzi, hogy 1973-ban Belgrádban 686 sportoló állt rajthoz, míg 2015-ben Kazanyban ugyanez a szám már 2413 volt.

Rengeteg olimpikonnak, köztük Imre Gézának is kopik a riói érme

Rozsdásodnak, kopnak a tavaly augusztusban átadott medálok, aki kéri, újat kap a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) segítségével. Imre Géza megerősítette a minőségi problémát. Egy friss hír szerint több kifogás is érkezett az Egyesült Államokból a riói érmekre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Több klub többet ér el – Mi az az MCO?

A szabadversenyes piacgazdaságban a vállalatok felvásárlása és egyesülése mindennapos jelenség – miért lenne ez másképp a globális üzletté vált labdarúgásban?...

Close