Sportszemle — 2017/05/19 at 06:30

Sportszemle 2017.05.19.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


MLSZ: 2018-tól kötelező lehet az NB I-es kluboknak női csapatot ind

Török Gábor, a Magyar Labdarúgó-szövetség női bizottságának elnöke a reformokról és a közeljövő lehetőségeiről beszélt. A szakember szerint a női válogatott hamarosan kijuthat egy világversenyre. „2013-ban, amikor elindítottuk a szövetségben a női labdarúgás fejlesztésének programját, a bajnoki versenykiírást is megváltoztattuk – idézi az mlsz.hu Török Gábort, aki komoly meglepetésként jellemezte, hogy a bajnoki döntőben az MTK legyőzte a címvédő Ferencvárost.

Úszás: fénylik a kirakat, de mögötte teljes a káosz

A MÚSZ új elnöke a legeredményesebb magyar olimpiai sportágba különösebb ismeret nélkül, kívülállóként, de felettébb diadalittasan lépett be január 8-án. Hétköznapi szurkolóként az az általános kép élhetett benne, hogy a sport, így az úszás is a fair play-ről szól, elvégre a részvétel, a győzelem íze csak a szabályok betartása mellett édes igazán.

Lehet-e a Nemzet Sportolója egy erdélyi legenda?

Május harmincadikán ülnek össze a Nemzet Sportolói, hogy az olimpiai bajnok súlyemelő, Földi Imre megüresedő helyére megválasszák a tizenkettedik tagot. A sporttörvény alapján a Nemzet Sportolói tesznek javaslatot az új tag személyére, és a legtöbb szavazatot kapott nevét a sportpolitikáért felelős miniszter terjeszti a kormány elé.

Egy vak férfi készíti a világ talán legalaposabb amatőr futballregiszterét

John Stancombe harminc éve hűséges krónikása az angol amatőr ligáknak. A születésétől látássérült férfi tíz éve teljesen megvakult, de ez sem akadályozhatja meg abban, hogy hétről hétre tudósítson a meccsekről. A 46 éves dél-londoni John Stancombe két hete, a Sandbach United pályán jegyezte föl tudósítói pályafutása 1640., jórészt amatőr ligás (non-league) mérkőzését.

Urbán Flórián megcsömörlött, felkészült, hogy elhagyja az országot

Végletekig kiábrándult a magyar futballból Urbán Flórián. A megyei első osztályban szereplő Nagykőrösi FC edzőjét néhány órával azután bocsátották el, hogy megjelent az interjúja keddi lapszámunkban. Ebben ostorozta a gyenge felkészültségű, megkenhető edzőket, a többmilliós fizetésű, motiválatlan labdarúgókat, a feneketlen bendőbe ömlő állami milliárdokat, és arról is beszámolt, hogy 2014-ben felajánlotta neki egy kormánypárti politikus: ha visszalép a jobbikos képviselő-jelöltségtől, NB I-es kispadot intéz neki, ha viszont nem, az rossz lesz neki.

McGregor vállalta az álommeccset, minden Mayweatheren múlik

Több offshore cégnél bontanak majd pezsgőt a százmilliárdos profit örömére, amennyiben idén valóban véget ér a magyar letelepedésikötvény-program. Hazánk közben toplistás a kínaiaknak pénzért letelepedési engedélyt adó országok sorában.

1000 percet edzeni 1 perc csillogásért

Ha egy ritmikus gimnasztikát sosem látott járókelő betévedt volna a Papp László Budapest Sportarénába és megnézett volna egy Eb előtti pódiumedzést, csupa csillogást látott volna. Teljes díszben az Aréna, elő-előkerültek a szemkápráztató, egyenként több százezer forintos versenydresszek. Félig még gyakorlás, félig már felmérés a versenyre, a mozdulatok már a figyelő szakembereknek és bíróknak is szólnak, könnyedség, szépség, trükkök.

Holland válogatott focisták ágálnak a műfüves borítás miatt

Dirk Kuyt szerint tovább süllyedhet a holland foci, ha engedélyezik az ilyen pályákat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Teltház és rekord nézettség a női kézi BL FINAL4 során

A helyszínen 12.000, a televízión keresztül milliók követték figyelemmel a női kézlabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, amelynek 2017. május 6-án...

Close