kézilabda, Sportmarketing — 2017/05/18 at 12:10

Teltház és rekord nézettség a női kézi BL FINAL4 során

by

A helyszínen 12.000, a televízión keresztül milliók követték figyelemmel a női kézlabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, amelynek 2017. május 6-án és 7-én a budapesti Papp László Sportaréna adott otthont.

A Szerencsejáték Zrt. által támogatott, hivatalos nevén TIPPMIX EHF FINAL4 a negyedik négyes döntő, amelyet a magyar fővárosban rendezett az Európai Kézilabda Szövetség [EHF], az EHF Marketing GmbH és a Magyar Kézilabda Szövetség [MKSZ].

Fotó: EHF/Marcel Lämmerhirt

David Szlezak, az EHF Marketing GmbH ügyvezető igazgatója elmondta: „Az idei esemény kétségtelenül az eddigi legjobb volt, és egy új mércét állított fel mind az eseményt, mind a női kézilabdát illetően. A szurkolók, a TV-nézők és a szponzorok érdeklődése példa nélküli volt, és jól illusztrálja, milyen nagy lehetőségek vannak a női sportokban. Örömmel várjuk, hogy továbbfejlesszük pozitív együttműködésünket a Magyar Kézilabda Szövetséggel az elkövetkező eseményeket illetően.”

A becslések szerint világszerte több mint 180 millióan követték a női EHF Bajnokok Ligáját az idény során, és új rekordot állított fel a FINAL4, ugyanis világméretű televíziós lefedettséggel, összesen 21 televíziós csatorna, 55 országban sugározta élőben az eseményt.

Az ehfTV.com-on, az EHF saját online platformján több, mint negyedmillió videót tekintettek meg az idény során, kiegészülve a versenysorozat közösségi média csatornáival, a YouTube-bal, a Facebookkal, a Snapchattel, a Twitterrel és az Instagrammal.

A dönőt követően a kézilabda rajongók a közösségi média felületeken betekintést nyerhettek a színfalak mögé. Kézilabdás eseményen először az EHF Snapchat csatorna követői láthatták, ahogy a Győr a BL-győzelmét ünnepeli az öltözőben, ugyanis a holland játékos, Yvette Broch is viselhette az EHF csapatának Snapchat szemüvegét, amellyel felvette, ahogy a csapat örömtáncot lejt a trófea körül.

A döntőt követően Michael Wiederer, az EHF elnöke elmondta: „Nehéz összehasonlítani a budapesti eseményt a kölni férfi Bajnokok Ligája négyes döntővel. A VELUX EHF FINAL4 egy óriási rendezvény, egy sokkal nagyobb csarnokban, de úgy gondolom, hogy a budapesti helyszínt tökéletesen kihasználták, és a szervezők büszkék lehetnek magukra.”

„Magyarországon a női kézilabda a legkedveltebb sportágak közé tartozik, és az a tény, hogy ennek a rendezvénynek már negyedik alkalommal ad otthont a főváros, és hogy a következő két évben is Magyarországon szervezik meg, dicséret a magyar kézilabdának. Már otthon érezzük magunkat Budapesten, és nagyon várjuk a következő esztendők rendezvényeit.”

Pálinger Katalin, az MKSZ női szakágért felelős alelnöke elmondta: „Felemelő és megható érzés volt megélni ezt a hétvégét Budapesten, amely rendezési szempontból nagyszerűen sikerült, és felülmúlta a várakozásainkat. Sikerült minden jegyet értékesíteni, a fantasztikus döntő pedig szívmelengető volt, főleg a győri szurkolók számára. Már vasárnap a jövő évi FINAL4-ról beszélgettünk, hiszen szeretnénk tovább fejleszteni az eseményt!”

Best of Budapest 2017 | TIPPMIX EHF FINAL4

From the setup to the final celebrations, the TIPPMIX EHF FINAL4 was full of enthusiasm and passion throughout, which is brilliantly captured in this look back at our weekend in Budapest. Subscribe: http://www.youtube.com/user/ehfTV?sub_confirmation=1 Like us on Facebook: https://www.facebook.com/ehf.champions.league Follow on Instagram: http://instagram.com/ehfcl Follow on Twitter: https://twitter.com/ehfcl Follow on Snapchat: ehf_live

A macedón HC Vardarral vívott drámai döntő mérkőzést követően a Győri Audi ETO emelhette a magasba a trófeát. A klub történetében harmadszor sikerült megszerezni a bajnoki címet, amely tavaly a román CSM Bucuresti ellen büntetőkkel elvesztett döntőn kicsúszott a csapat kezében.

Az EHF Marketing GmbH és a Magyar Kézilabda Szövetség tavaly egy hároméves szerződést írt alá a Women’s EHF FINAL4 esemény megszervezésére, amelynek így legalább 2019-ig Budapest ad otthont.

Forrás: ehffinal4.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.05.18.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close