Sportszemle — 2017/05/18 at 06:30

Sportszemle 2017.05.18.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Világsztár csapatot hoznak el a magyar Tourra

A Tour de Hongrie bejelentése szerint az idei magyar kerékpárversenyre egy igazi világsztár csapatot sikerült elhívni, a Tourról, a Giróról ismert világoskék mezes csapat, az Astana is nyeregbe száll Magyarországon. Az Astana 2012-ben A közlemény szerint Kazahsztán legjobb pályaversenyzői érkeznek a Magyar Körversenyre a Team Track Astana színeiben.

Őszintén meséltek Klein Dávidék az Everest nehézségeiről

Klein Dávid és Suhajda Szilárd a mélyakklimatizáció után várhatóan rövidesen útnak indul a 3440 méter magasan lévő Namche Bazarból előbb az alaptáborba, majd a Mount Everest csúcsára is. A Magyar Everest Expedíció 2017 menedzsere, Stefano Favaro is meglátogatta Nepálban a két magyar mászót és Török Edina alaptábor-vezetőt, és átadta nekik a magyar rajongók jókívánságait tartalmazó üzeneteket.

Maguk a szurkolók mondják el, miért nem járnak magyar meccsre

Egy hétszáz fős kérdőíven megvizsgálták, mi tartja vissza a magyar drukkereket, hogy kimenjenek a stadionokba meccset nézni. A tévés közvetítések az indokok között az utolsó volt. Figyelemre méltó visszajelzések a magyar foci számára. A magyar labdarúgás nem piaci alapon működik. A klubok ugyanis bevételeik nagy részét tulajdonosi befizetésekből, névszponzori díjból, televíziós jogdíjból vagy épp a szerencsejátékpénzekből könyvelik el.

Marija Sarapova miatt áll a bál a női teniszben

A WTA vezérigazgatója szerint nem lehet valakit kétszer büntetni. Márpedig szerint az orosz játékossal most pont ez történt.

Hertha: „Dárdai, a pénzcsináló” – a pénzügyi vezető dörzsölheti a t

Amióta Dárdai Pál (2015 februárjában) átvette a német élvonalban szereplő Hertha BSC irányítását, 18 százalékkal növekedett a keret piaci értéke. Mitchell Weiser (jobbra) piaci értéke 9 millió euró (Fotó: AFP) „Dárdai Pál, a pénzcsináló” – ezzel a címmel jelent meg a Berliner Kurier cikke, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy a szakember több játékosának is jelentősen megnőtt a piaci értéke.

Augusztusban nyit a Bayern 70 millió eurós akadémiája

Augusztusban megnyitják a Bayern München 70 millió euróból épített futballakadémiáját, amelynek működéséhez nagy reményeket fűznek a klub vezetői. “Rég óta egy saját akadémia volt az álmunk” – mondta Uli Hoeness. A Bayern München elnöke utalt arra, hogy az utóbbi években bár a 24 éves osztrák David Alaba már 2008 óta a klubnál van.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2017/20. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiac aktuális állásajánlataiból.

Close